ELKE DAG, EEN WERELD TE ONTDEKKEN

Peter van de Kamp [44]
Internal IT Auditor

Hoe de Actify apps mijn leven veranderen: Stap 1: Meer Bewegen

Actify is een initiatief van Zilveren Kruis.

Met Actify wil de zorgverzekeraar haar klanten aanzetten tot meer bewegen, gezonder laten eten en laten ontspannen. Actify is de coach die helpt om in kleine stappen gezonder te leven. Dat kan met meer bewegen, gezonder eten en ontspannen.  Daarom zijn er drie apps:
Actify Bewegen (voor meer bewegen), de MaaltijdMatch (voor gezonde receptinspiratie) en Actify
Mindfulness (voor ontspannen). En naast die apps zijn er een website, webshop, een emailadres, WhatsApp en een coach, om de gebruiker te ondersteunen.
In dit eerste blog schrijf ik over mijn ervaring met Actify Bewegen.
 
Ik doe mee  met Actify Bewegen
In de app is een Stappen Challenge. En ik moet elke dag mijn stappendoel halen. Elke week gaat het dagdoel met 250 stappen omhoog tot uiteindelijk 10.000 stappen per dag. Ik ben in januari met frisse moed gestart. In de eerste weken had ik moeite om het dagdoel te halen. Moedig als ik was liep ik 's avonds in de kou dan nog een rondje.
 
Ik heb mijn leefstijl een beetje aangepast.
Nu is dat wel anders. Ik pak wat vaker de benenwagen en haal het doel nu met gemak. Wandel-bila's en lunches, daarmee pak je al snel 2000-3000 stappen. Het "technische" weer van de lente helpt daar altijd bij. Na drie maanden is kan ik al stellen dat mijn dagritme is aangepast en dat ik haal het doel elke dag met gemak. Ik voel me ook fitter. Dat is een lekkere beloning.
 
Coach Evelien moedigt me aan.
Via de Actify Bewegen app op mijn telefoon kan ik mijn stappen bijhouden. De dagresultaten worden door de app verzonden naar Actify. Hiervoor hoef ik niets te doen. Elke week krijg ik het nieuwe doel van Evelien via de app. In blog nummer 6 schreef ik over chatbots. Maar Evelien is zeker géén chatbot: Ze bestaat echt! Ze geeft hoogstpersoonlijk antwoord op vragen via mail of social media. Zo krijg ik de tip van Evelien om bekertjes water te drinken zodat ik vaak naar de kraan moet lopen (en naar het toilet).
 
Internet of Things is data verzamelen.
Mijn stappenteller verandert nu een smart apparaat want het is verbonden met het internet via mijn mobiel. Actify verzamelt mijn stappen - of liever: de data over mijn stappen. Maar over mijn privacy maak ik me geen zorgen. Evelien heeft me ervan verzekerd dat de stappen die ik zet anoniem worden gestuurd naar Zilveren Kruis. Dat is een zorg minder. Actify heeft de stappen wel nodig, voor inzicht in mijn voortgang.
 
Actify heeft nog meer apps
Op de website van Actify kun je ook nog een app vinden. Je zal er ook een app vinden met recepten waarbij je op de calorieën kan letten. Daarover schrijf ik in stap 2.
 
Wil je jezelf ook uitdagen en meer bewegen?

Download dan ook de Actify Bewegen app voor iOS of Android!

 
Laat deze kans niet liggen!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code