Ontwikkelingsmogelijkheden

Investeren in je mensen: het is de eerste voorwaarde als we een vooraanstaande rol in de financiële dienstverlening willen blijven spelen. Bij Achmea krijg je daarom alle ruimte om je te ontplooien. Waar je ook werkt en wat je ook doet: lijn- of staffunctie, generalist of specialist, medewerker of manager. We bieden je een breed pakket opleidingen, gericht op de verwerving van kennis en vaardigheden, toegespitst op competenties en ontwikkeling. Hierin kies je een eigen pad. Welke trajecten je kiest hangt dus af van je individuele wensen en behoeftes. Met andere woorden: maatwerk. Je moet wel zelf actie ondernemen. Een aanvullende opleiding? Dit kun je bespreken met je manager. Op deze pagina vind je een selectie van de mogelijkheden die je hebt binnen Achmea om jezelf te ontwikkelen.

Achmea Academy

De Achmea Academy realiseert leergangen die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor het management van Achmea. Dit zorgt voor een ontwikkeling van de kennis en vaardigheden van deze medewerkers.

Achmea Talent Development Program

Het Achmea Talent Development Program is in het leven geroepen voor jonge, getalenteerde collega’s die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Startpunt is een traject om de effectiviteit van de deelnemers te verhogen. Daarna werkt men aan manieren om invloed uit te oefenen door gedrag.

De Nieuwe Manager

Met De Nieuwe Manager biedt Achmea leidinggevenden een opleiding die is afgestemd op hun niveau. Doel: deelnemers ondersteunen bij de ontwikkeling van hun leiderschap en managementvaardigheden. Dus het mogelijk maken van verdere groei.

Achmea Business Course

Het resultaat van de samenwerking tussen Achmea en Nyenrode business school is de Achmea Business Course. De Achmea Business Course kent de volgende drie onderdelen: bedrijfskundige kennis, managementvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Achmea Senior Management Program

Het Achmea Senior Management Program is opgezet om senior managers te helpen bij hun verdere groei in de complexe en dynamische omgeving van Achmea.

The Experience

Tijdens dit programma zoeken deelnemers uit verschillende onderdelen van Achmea een oplossing voor een complex vraagstuk met maatschappelijke relevantie als kern. Goed voor hun leiderskwaliteiten.

Ashridge Executive Education

Een exclusief programma dat is opgezet met de prestigieuze Ashridge Business School. Het brengt het topmanagement uit de verschillende regio’s van de EurAPCo Group bij elkaar. Resultaat: een communicatienetwerk dat het mogelijk maakt om internationale ervaringen uit te wisselen en wederzijds begrip te cultiveren.

Management Development

Daarnaast is er binnen Achmea ook een Management Development (MD) programma. MD wil vernieuwende en resultaatgericht de performance van Achmea versterken. Door medewerkers en de organisatie proactief te ontwikkelen. En dat vanuit de overtuiging dat onze mensen het verschil willen maken. Enerzijds zorgt MD een adequate en tijdige bezetting van de key- en topposities binnen Achmea. Dit bij voorkeur met eigen mensen, om nu en in de toekomst de ondernemingsdoelen te kunnen realiseren. Anderzijds om medewerkers die een key- of toppositie vervullen of mogelijk gaan vervullen in de toekomst, te ondersteunen in hun ontwikkeling en carrière.

Eurekans Management Development Program

Ook is er een internationaal programma voor professionals en managers in een internationale omgeving. Het Eurekans Management Development Program: een investering in de doorgroeimogelijkheden van high potentials. Het programma kweekt begrip voor trends die invloed hebben op lokale, Europese of mondiale business. Alleen bedoeld voor professionals en managers die internationaal willen werken of voor een periode van minstens zes maanden willen deelnemen aan een internationaal project.

Interne opleidingen

Tot slot organiseert Achmea in samenwerking met diverse partijen een aantal interne opleidingen, zoals Projectmanagement en Inzicht in invloed.​