Sollicitatie procedure

Op weg naar je contract

 
Je ontvangt na je sollicitatie een digitale ontvangstbevestiging van het door jou ingevulde online sollicitatieformulier. Binnen tien werkdagen reageren we op jouw sollicitatie.

Als je bij ons solliciteert, kunnen we ook op je Linkedin, Facebook en andere social media kijken. Zien we voldoende raakvlakken, dan nodigen we je uit voor een online assessment. Dit online selectie assessment biedt inzicht in jouw persoonlijkheid, cognitieve vaardigheden (in hoeverre ben je in staat snel kennis en informatie op te nemen en te verwerken) en in hoeverre de kernwaarden van Achmea passen bij jou. Kort na het maken van het assessment ontvang je een online rapportage. In deze rapportage tref je tevens gerichte ontwikkeladviezen aan.

Is er een goede match? Dan ga je tijdens het eerste selectiegesprek met je toekomstige manager in gesprek. Zien we het in elkaar zitten, dan volgt er meestal een vervolggesprek. Ook kan een vervolg assessment deel uitmaken van de procedure. Uiterlijk na een week krijg je bericht of wij met jou willen doorgaan.


Sollicitanten met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een arbeidsbeperking, krijgen bij ons bij gelijke geschiktheid de voorkeur. Voor meer informatie zie ook Achmea Inclusief.


Op basis van de Wet Financieel Toezicht (WFT) zijn wij verplicht om onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van potentiële medewerkers. Vandaar dat we een aantal gegevens van je natrekken voordat je in dienst komt, natuurlijk met inachtneming van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Deze Pre Employmentscreening (PES) is vast onderdeel van de selectie.

Staat er op dit moment geen vacature op onze site waarin jij interesse hebt, activeer dan de Achmea Job Alert zodat je automatisch bericht krijgt als zich banen aandienen die aan je wensen voldoen.