Tom Schouwenaar, management trainee (25)


​"Ik ben gegrepen door Achmea, haar mensen en haar maatschappelijke betrokkenheid."​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​“Agis, Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis en Zilveren Kruis Achmea. Ik wist het ook niet voordat ik ging solliciteren voor de business course, maar dat zijn echt allemaal merken die onder Achmea vallen. Na een zorgvuldige selectieprocedure was ik vorig jaar één van de gelukkigen die met deze merken en Achmea mocht kennismaken tijdens de Achmea Business Course 2011. Een unieke driedaagse ervaring die in het teken stond van wederzijdse kennismaking en het beste uit jezelf halen.

Pitchen
Samen met dertig andere studenten heb ik tijdens deze intensieve maar uitdagende dagen Achmea goed leren kennen. Zo gaf de CEO van Achmea een presentatie over Achmea en zijn eigen carrière en heb ik in een groep aan een case gewerkt. We zijn aan de slag gegaan met een businessverbetering voor Achmea en hebben ons resultaat vervolgens gepitcht voor het hogere management van Achmea. Spannend, maar vooral heel leuk om te doen! Voor mij werd tijdens de Achmea Business Course duidelijk dat je als medewerkers van Achmea echt het verschil maakt in grote maatschappelijke thema’s zoals gezondheid of veiligheid. Wat ik ook echt van toegevoegde waarde vond is dat ik tijdens diners en borrels ontspannen kennis heb kunnen maken met eventuele toekomstige collega’s, bijvoorbeeld een financieel directeur of manager Zorginkoop. Maar ook met huidige Achmea trainees. Tijdens onder andere een zeer gezellig walking dinner in het centrum van Utrecht heb ik een goed beeld gekregen van de traineeships bij Achmea. 

Inspirerende wereld
Al met al waren het voor mij drie fantastische en leerzame dagen waarin ik ben gegrepen door Achmea, haar mensen en haar maatschappelijke betrokkenheid. Een inspirerende wereld waar ik inmiddels deel van uitmaak als management trainee. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik er echt trots op ben om bij Achmea te werken. Ik raad jou, als jij het beste uit jezelf willen halen en lef en ambitie hebt, dan ook zeker aan om te solliciteren​ voor de Achmea Business Course en kennis te maken met deze prachtige organisatie.”