Johanna van der Does. 62 Jaar, directiesecretaresse. Nog drie jaar te gaan tot haar pensioen. Hoe houden we haar vitaal? Wat kan haar werkgever doen om haar te helpen met het vinden van de balans tussen werk en privé? Met dit soort vragen houden we ons bij Achmea bezig. Naast de werkgever van Johanna maken zeker 45.000 Nederlandse bedrijven gebruik van onze expertise in arbeidsparticipatie. Bij onze eigen arbodienst helpen we werkgevers en werknemers de juiste balans te vinden. Zorgen we dat er ook in oudere medewerkers geïnvesteerd wordt. Een flinke verantwoordelijkheid dus. Kunnen we die ook aan jou toevertrouwen?

Klanten doen een beroep op Achmea omdat we weten hoe je de arbeidsparticipatie en de ontwikkeling van hun medewerkers – jong én oud – bevordert. Los van de maatschappelijke impact die je hebt als je bij ons aan de slag gaat, kun je dus ook rekenen op heel veel afwisseling.

 

Balans

Een interessante carrièreoptie is onze eigen arbodienst Achmea Vitale, die adviseert over verzuim en inzetbaarheid van personeel. Daarnaast helpt de dienst werknemers bij het vinden van balans, zowel thuis als op het werk. Hierdoor blijven ze langer en met plezier productief. Wanneer de werk-priv​é balans niet optimaal is, dan helpt het Leefstijl Training & Coaching-instituut in Dalfsen om de balans terug te vinden, onder meer via trainingen en coaching. Wellicht is dit voor jou ook een boeiende werkgever.

Ervaring

Wat betreft oudere werknemers zijn er ook uitdagingen genoeg. Werkgevers vinden ze immers vaak duur en inflexibel. En investeren in die groep gebeurt dus nauwelijks. Gevolg: nogal wat personeel zit voortijdig thuis met een ‘motivatie-infarct’. Terwijl de overheid de pensioenleeftijd wil optrekken naar 67 jaar… Voor Achmea aanleiding om werkgevers te wijzen op de voordelen van oudere medewerkers. Via Achmea Vitale maar bijvoorbeeld ook met de campagne waarzijnwemeebezig.nl benadrukken we de ervaring van deze mensen. Bovendien dragen ze meestal de cultuur van een organisatie. Aan de andere kant heeft men ook een eigen verantwoordelijkheid. Je moet je blijven ontwikkelen. Flexibel blijven. Op die manier kansen voor jezelf creëren, ook op latere leeftijd.

Verzekeringen

Duurzaam doorwerken is ons devies. Zowel voor werkgevers als voor werknemers. Desondanks zijn er altijd omstandigheden die het langer deelnemen aan de arbeidsmarkt op een bepaald moment onmogelijk maken. Om de overbrugging tot 67 jaar financieel af te dekken heeft Achmea via haar merken allerlei flexibele verzekeringsoplossingen op het terrein van werk, gezondheid en inkomen. Aan die oplossingen kun jij ook een bijdrage leveren.

Lees meer over arbeidsparticipatie​ op onze corporate website.