Rosalie Bakker. Net drie maanden oud en nog een heel leven voor de boeg. Hoe zal het haar vergaan? Blijft ze gezond of heeft ze in de toekomst veel zorg nodig? Heeft ze bijvoorbeeld aanleg voor overgewicht? Kunnen we bepaalde problemen of aandoeningen bij haar voorkomen? Met al die vragen houden we ons bij Achmea bezig. Behalve voor Rosalie werken we voor zo’n 4.5 miljoen klanten die een zorgverzekering bij ons hebben. We investeren in onderzoek en preventie. En in de maatschappelijke discussie over de zorg zijn we toonaangevend. Een flinke verantwoordelijkheid dus. Kunnen we die ook aan jou toevertrouwen?

Achmea zet zich in voor een prettige samenleving. Dat is in de eerste plaats een gezonde samenleving. Vandaar dat we veel investeren in onderzoek, preventie en de ontwikkeling van nieuwe zorgproducten. En via onze merken bieden we financiële rugdekking aan diegenen die worden geconfronteerd met gezondheidsproblemen. Verder wijzen we, onder meer via De Zorgregelaar van Zilveren Kruis Achmea, mensen de weg in het oerwoud van zorgregelingen en -instanties. Met andere woorden: er is meer dan genoeg te doen, of je nou net aan je loopbaan begint of al een tijd bezig bent.

 

Kwaliteit van de zorg

We spelen een toonaangevende rol in de maatschappelijke discussie over de kosten en de kwaliteit van de zorg. Dit is voor Achmea meer dan het onderhandelen en opstellen van contracten; zo bedenkt Achmea samen met zorgaanbieders initiatieven en zetten wij vernieuwing in gang om de kwaliteit van zorg te verbeteren en betaalbaar te houden.

Mantelzorg

Als het gaat om een gezonde samenleving zien we een aantal nieuwe vraagstukken. Zoals het stijgende ziekteverzuim onder mantelzorgers. Mensen die voor een zieke naaste zorgen belanden zelf vaak in de ziektewet omdat werk en zorgtaken amper te combineren zijn. Dit kan niet de bedoeling zijn. Om de eigen mantelzorgers te ontlasten heeft Achmea de mogelijkheden voor mantelzorgverlof aanzienlijk verruimd; hopelijk hoef je er geen gebruik van te maken. Maar we gaan toch ook andere werkgevers aansporen tot extra aandacht voor mantelzorgende werknemers.

Overgewicht

Een ander actueel vraagstuk waarvoor je belangrijk kunt zijn, is het groeiende aantal kinderen met overgewicht door een ongezonde levensstijl. Overgewicht brengt risico’s met zich mee op diabetes, gewrichts- en spierklachten en hart- en vaatziekten. Het brengt kinderen zelf in de problemen, maar ook de samenleving als geheel: denk aan veel chronisch zieken die straks niet kunnen participeren en de hoge zorgkosten die moeten worden opgebracht door een steeds kleiner aantal werkenden. Via haar merken is Achmea druk bezig om een gezonde levensstijl bij kinderen te stimuleren. Hoe zou jij dat concreet doen?

Lees meer over g​ezondheid​ op onze corporate website.