Mijnheer Graanoogst. 54 jaar, administratief medewerker bij een scholengemeenschap. Rijdt elke dag op en neer naar zijn werk. Hoeveel kilometers legt hij af per jaar? Hoe is zijn rijgedrag? Hoe voorkomen we dat hij bij een ongeval betrokken raakt? Met dat soort vragen houden we ons bij Achmea bezig. Achmea is de grootste autoverzekeraar van Nederland. Behalve mijnheer Graanoogst hebben zo’n 3.5 miljoen klanten een autoverzekering bij ons. We adviseren hen over onderhoud en veilig en zuinig rijgedrag. En we adviseren bedrijven over ‘slim reizen en slim werken’ om zo files en milieuvervuiling terug te dringen. Een flinke verantwoordelijkheid dus. Kunnen we die ook aan jou toevertrouwen?

Kom je in dienst bij Achmea, dan kun je ook kiezen voor mobiliteit als werkgebied. Ga maar na: Nederland wordt steeds mobieler en dat zorgt voor grote problemen. Files en milieuvervuiling bijvoorbeeld. Maar ook voor bedrijven zijn er gevolgen: tekorten aan parkeerplaatsen, slechte bereikbaarheid en lange reistijden van werknemers.

 

Oplossingen

Achmea heeft slim reizen en duurzame mobiliteit hoog in het vaandel staan; niet voor niets kun je bij ons thuiswerken en is de NS Businesscard binnen Achmea al aardig ingeburgerd. Logischerwijs ondersteunen we ook onze klanten, via Centraal Beheer Achmea, bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid op dat vlak. Slim reizen en slim werken hangen samen met je arbeidsvoorwaarden: reiskostenvergoeding, autobeleid, vaste of flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken. Als specialist in die materie heeft Centraal Beheer Achmea de kennis om oplossingen te ontwikkelen en maatregelen te implementeren.

Effectief

Maar bij Centraal Beheer Achmea kun je ook op andere manieren aan duurzame mobiliteit werken. Bijvoorbeeld via dochterbedrijf WagenPlan: de eerste Nederlandse leasemaatschappij die CO2-neutraal rijdt. Daarnaast ondersteunen we met e-Driver werkgevers in hun streven naar duurzaamheid en meer veiligheid. In deze online leeromgeving hebben werknemers direct toegang tot trainingen, kennistesten, tools & gadgets en informatie over veilig en zuinig rijden. De methodiek is bewezen effectief: deelnemers hebben minder schades en verbruiken minder brandstof. Ideaal dus in het kader van MVO en milieudoelstellingen.

Lees meer over mobiliteit​ op onze corporate website.