Harry Bot. Oprichter en eigenaar van Schildersbedrijf Bot & Zonen. Wil over zeven jaar gaan genieten van een welverdiende oude dag. Maar is dat wel haalbaar? Heeft hij genoeg opgebouwd? En hoe zeker is een pensioen tegenwoordig nog? Met al die vragen houden we ons bij Achmea bezig. Behalve voor Harry Bot verzorgen we het pensioen van ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders. We mengen ons actief in de maatschappelijke discussie over het pensioenstelsel. En we werken aan het ‘pensioenbewustzijn’ van bijvoorbeeld zzp’ers. Het gaat om grote vragen. Een flinke verantwoordelijkheid dus. Kunnen we die ook aan jou toevertrouwen?

Een groot deel van de Nederlanders denkt – nog steeds! – niet na over hun pensioen. Dit blijkt uit diverse onderzoeken. Gemiddeld gaan mensen er pas vanaf hun veertigste enigszins bij stilstaan. Ook blijkt dat een toekomstig pensioen vaak veel te hoog wordt ingeschat. Wat kun jij betekenen voor dat ‘bewustzijn’? Hoe moet het verder met het pensioenstelsel dat sinds kort op zijn grondvesten schudt? En wat is de beste manier om de enorme bedragen aan premies te beleggen?

 

Oudedagsvoorziening

De groep ouderen in onze samenleving groeit, terwijl de groep jongeren verhoudingsgewijs afneemt. Daardoor moeten steeds minder mensen de AOW van steeds meer mensen opbrengen, zonder dat ze de garantie hebben straks zelf ook aanspraak te kunnen maken op een oudedagsvoorziening. Parallel daaraan groeit de groep zelfstandigen in de maatschappij. Zij bouwen geen pensioen op via een werkgever maar moeten er zelf voor sparen. Op dit moment is dat een kostbare aangelegenheid, waardoor veel ZZP-ers ervoor kiezen om ‘dan maar geen pensioen op te bouwen’. Achmea komt hen tegemoet met het speciale nieuwe label Goed Genoeg.

Solidair

Bij Achmea zet je je in voor een solidaire samenleving. Daar hoort volgens ons een solidaire oudedagsvoorziening bij. We willen mensen bewust maken van de huidige ‘pensioenproblematiek’ en denken voortdurend na over manieren om het stelsel betaalbaar te houden – zodat iedereen in de toekomst zonder al te grote geldzorgen van zijn oude dag kan genieten. Ook jij, na je carrière.

Lees meer ov​er pensioen​ op onze corporate website.