Privacy officer - Amsterdam

Aan de slag met privacy in een baan die je nog helemaal zelf vorm kunt geven? Binnen Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) zoeken we iemand die verantwoordelijk is voor alles wat met persoonsgegevens te maken heeft. In deze relatief kleine organisatie overzie je alles, je hebt het totaalplaatje op het gebied van de bescherming van de persoonsgegevens die wij verwerken.

Vakgebied: Financieel/Economisch

Locatie: Amsterdam

Ervaring: Senior

Opleidingsniveau: HBO

miranda.van.zijl@achmea.nl
Solliciteer Print vacature

De functie

De privacy officer is binnen SAREF het aanspreekpunt voor alle privacy-gerelateerde vraagstukken. De privacy officer ondersteunt SAREF bij het binnen de wettelijke kaders en de binnen Achmea gemaakte afspraken opereren en zorgt er voor dat privacy-aangelegenheden uniform en gecoördineerd worden opgepakt.

Taken zijn onder meer:
• Het informeren over verplichtingen die voortvloeien uit de AVG, de Uitvoeringswet AVG en andere regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens.
• Geven van adviezen op het gebied van privacy.
• Toezien op de naleving van de AVG en de aanpalende regelgeving.
• Toezien op naleving SAREF privacy beleid.
• Creëren van awareness bij degenen die betrokken zijn bij het verwerken van persoonsgegevens.
• Adviseren over en betrokkenheid bij het uitvoeren van Privacy Impact Assessments.
• Rapporteren aan en adviseren van de directie van SAREF over de stand van zaken met betrekking tot privacy binnen SAREF.
• Fungeren als contactpunt voor betrokkenen wanneer zij gebruik willen maken van de rechten die zij op grond van de AVG hebben.
• Coördineren van onderzoeken door de toezichthouder binnen SAREF en hierover contacten onderhouden met de Data protection officer van Achmea B.V.

Het profiel

Als Privacy Officer ben je analytisch sterk en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en een stevige persoonlijkheid. Je hebt minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding (Rechten is een pré) en werkt ook aantoonbaar op dit werk- en denkniveau. Je bent CIPP/E en CIPM gecertificeerd of hebt een andere gelijkwaardige opleiding tot data protection officer afgerond. Je hebt daarnaast minimaal 3 jaar werkervaring als privacy officer of als compliance officer.  Je hebt kennis van relevante en toekomstige wet- en regelgeving omtrent de bescherming van persoonsgegevens, governance en compliance. Je hebt affiniteit met informatietechnologie.  Ervaring in de financiële sector is een pré. Je bent gedreven om samen met collega’s resultaat te boeken in een veranderende omgeving.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.  Dit maakt het extra leuk om met persoonsgegevens van onze klanten om te gaan!

Jouw afdeling

Syntrus Achmea RE&F belegt voor institutionele beleggers in alle vastgoedsectoren in Nederland en Internationaal in Europa, Noord-Amerika en Azië. Als enige vastgoedbelegger in Nederland belegt Syntrus Achmea RE&F daarnaast in vastgoedfinancieringen. Met een omvangrijke grondportefeuille en uitgebreide expertise op het gebied van vastgoedontwikkeling, wordt duurzaam gebouwd aan de toekomst van de opdrachtgevers, de huurders en het eigen vastgoedbedrijf.

Je gaat aan de slag binnen het team Risk & Compliance van SAREF en rapporteert aan de manager Compliance. Daarnaast onderhoud je contacten met de data protection officer van Achmea B.V. en andere privacy specialisten binnen Achmea Groep.

Momenteel heeft SAREF een kernteam AVG/privacy. Dit kernteam (4 fte) is in het leven geroepen om projectmatig de wet in te voeren. Ook hier ga je onderdeel van uit maken.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris. Inschaling is uiteraard op basis van gebleken geschiktheid. Het menselijk kapitaal is voor Achmea van grote waarde. Dit betekent voor jou als mogelijke nieuwe collega ruime mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een functie voor 36 uur per week. De functie heeft als standplaats Amsterdam (naast station Sloterdijk).

Solliciteren en meer weten?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Miranda van Zijl, Corporate Recruiter op 06-2286 7990 (WhatsApp of bellen). Of solliciteer direct via de sollicitatielink en overtuig ons van je ambities en geschiktheid, het is dan aan ons om jou te overtuigen over de mogelijkheden binnen onze organisatie. Een online assessment en een Pre Employment screening zijn standaard onderdelen van de sollicitatieprocedure. Achmea maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair.
Solliciteer Print vacature