Kunnen we jou een financiële sleutelrol binnen ons bedrijf toevertrouwen?

Aan alles wat we voor onze klanten doen, zit een financiële kant. En de bedragen die binnen onze onderneming omgaan, zijn gigantisch. Als grootste verzekeringsbedrijf van Nederland beheren we een balans van ongeveer 95 miljard euro. Vanzelfsprekend stellen we daarom hoge eisen aan de finance- en risk-functies binnen onze organisatie. We zijn een bedrijf waarin finance en riskmanagement tot de core processen behoren en waar talloze professionals werken volgens de allerhoogste standaarden. Als ambitieuze finance- & risk-professional vind je dus volop ontwikkelingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld bij onze Business School Finance & Risk die continu trainingen en workshops verzorgt in samenwerking met universiteit Nyenrode. Je kunt aan de slag als actuaris, auditor, controller, risk consultant, financieel analist, verslagleggingsspecialist of corporate finance professional. Met twintig labels, meerdere distributiekanalen en legio topproducten hebben we financiële topbanen genoeg. We bieden je niet alleen een baan maar een carrière in finance & risk. Kunnen we jou onze klanten toevertrouwen?

Actuaris

Overal waar besluiten worden genomen binnen Achmea, speelt het actuariaat een cruciale rol. Actuariële rapportages staan elk kwartaal op de agenda van de Raad van Bestuur. Ook het topmanagement van de divisies buigt zich er regelmatig over. In feite zit je als actuaris in de kern van het bedrijf. Op holdingniveau kijk je naar het beleid en geef je advies. Binnen een divisie gaat je aandacht uit naar productontwikkeling en berekeningen rondom risicomanagement. Of je verzorgt actuariële rapportages.

Auditor

IA is de afkorting van Internal Audit, de centrale auditafdeling van Achmea. Alles bij IA draait om aanvullende zekerheid over de effectiviteit en efficiency van de interne beheersing. Dat is wat de Raad van Bestuur en het management verwachten, in één woord: assurance. Vandaar ook dat je je als auditor op diverse gebieden kunt ontwikkelen. Van operationele tot financiële audits; van IT-audits tot compliance audits. Bas van Bommel vertelt je zijn verhaal.

Controller

Controller is een brede functie. Zeker binnen Achmea. Zo kun je als financial controller aan de slag met de planning- & controlcyclus, om maar iets te noemen. Of je kiest voor de uitdaging van business controller bij de holding of bij een van de divisies of stafafdelingen. Je adviseert en stuurt dan het lijnmanagement op basis van je conclusies uit de cijfers. Waarmee je een directe bijdrage levert aan het behalen van de businessdoelstellingen. Mennolt Roorda geeft je een blik achter de schermen.

Risk manager

Stel, je gaat voor de job van risk manager. Dan werk je bij Risk & Compliance , onderdeel van de holding, waar je bijvoorbeeld de Internal Control Statement (ICS) voor heel Achmea verzorgt. Ook een plek bij een van de divisies is mogelijk. Hier vertaal je de algemene visie van Achmea op operationeel of financieel risicomanagement naar de situatie van ‘jouw’ bedrijfsonderdeel. Dan ben je onder meer bezig met advies en de koppeling aan de ICS. Naar welke positie je voorkeur ook uitgaat, we verwachten niet alleen informatie maar ook ideeën. Elsie Hamster vertelt je meer over deze functie.

Financieel analist

Reviews van bedrijfsonderdelen, beoordelingen van jaarrekeningen en rapportages. Als financieel analist bij Financiën werk je in het financiële hart van Achmea, waar je samen met vijftig collega’s de Raad van Bestuur ondersteunt. Bij een divisie ben je verantwoordelijk voor de opzet van een gedegen planning- & controlcyclus. Of je vertaalt financiële informatie naar managementinformatie. Waar je ook terechtkomt, je gebruikt je kennis en communicatieve vaardigheden om jouw bedrijfsonderdeel naar betere prestaties te leiden. Wolter van der Langemheen vertelt je wat zijn werk inhoudt.

Financieel verslagleggingsspecialist

Op dit vakgebied gaat het echt om de details. Als financieel verslagleggingsspecialst verzorg je namelijk zelfstandig maand- en kwartaalrapportages en controleer je de financiële administratie op kwaliteit. Daarnaast maak je jaarverslagen en bespreek je deze met opdrachtgevers in de divisies. Erwin Gelens vertelt over zijn werk.

Corporate finance professional

Als corporate finance professional bij Achmea ben je actief betrokken bij de strategische financiële sturing van het bedrijf. Je geeft aan de Raad van Bestuur en de bedrijfsonderdelen adviezen over alle vraagstukken die corporate finance raken: waarin kunnen we het best beleggen? Welk bedrijf kunnen wij het beste kopen? Of juist verkopen? Hebben we voldoende kapitaal? Hoe kunnen we ons kapitaal beter laten renderen? Ook verzorg je de executie in deze gebieden en stuurt bijvoorbeeld beleggingen aan of voert financieringstransacties uit. Niet dat je alles hoeft te weten, daar kom je samen met je collega’s wel uit. Mogelijke werkgebieden: kapitaal- en waardemanagement,  vermogensbeheer, fusies & overnames/valuations, business strategy en development.

 

 Iris vertelt over Werken bij Achmea

 
Joyce Harleman

Joyce Harleman,

Stel mij direct een vraag