DREAM WITHOUT LIMITS, THINK WITHOUT LIMITS

Lesley Kaziow [29]
Software Inkoper

Voel je SENS!

Voel je SENS!
Hoe passen de inkopers binnen Achmea SENS toe in hun dagelijks werk?
 
Wat is SENS eigenlijk?
Deze vraag stelde ik mezelf toen ik een van mijn Procurement-collega’s voor het eerst over SENS hoorde praten. Ik hoorde termen voorbij komen als medewerkerswaarde, klantwaarde en financiële waarde. Waar hadden ze het over? Na uitleg te hebben gekregen begreep ik dat SENS staat voor “Samen Effectief Naar Succes”. Door het toepassen van SENS kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Gemotiveerde medewerkers leveren kwalitatief goede diensten, klanten lopen hierdoor minder snel naar de concurrent wat ten goede komt voor de lange termijn groei en winst van Achmea.
 
Klantwaarde vergroten.
Tevreden klanten komen terug. Samen met mijn collega’s in de business doen wij er alles aan om de klantwaarde maximaal te vergroten. We zorgen ervoor dat het gewenste resultaat, de afhandeling en de ervaring van de klant positief afwegen tegen de prijs en de gepaarde moeite van de klant. Dit doen we onder andere door te sturen op doorlooptijden, risico’s en prijzen van inkooptrajecten en in te kopen goederen en diensten.
 
Medewerkerswaarde vergroten.
Prestatiemanagement, capaciteitsmanagement en medewerkersmanagement zijn onderdelen van operationeel management. Hiermee maak je prestaties meetbaar en inzichtelijk. Tevreden medewerkers presteren beter. Om de prestaties op onze afdeling constant te meten, hebben we op regelmatige basis onder andere een Dagstart en een Keek op de Week. Daarin helpen de Procurement-collega’s elkaar met onder andere inhoudelijke vraagstukken en werkverdeling. Tevredenheid wordt gemeten door onze barometers, waarop ik en mijn collega’s kunnen aangeven hoe we ons voelen. Verder houden mogelijkheden voor ontwikkeling zoals opleidingen en cursussen ons scherp en up to date wat bijdraagt aan de tevredenheid.
Financiële waarde vergroten.
Bij toename van efficiëntie en gelijkblijvende klantwaarde kunnen de kosten omlaag. Om de efficiëntie zo goed mogelijk te borgen zijn er meerdere verbeterideeën ontwikkeld om onze processen te optimaliseren. Hiermee halen we onnodige stappen uit de inkoopprocessen. Daarnaast vergroot Procurement de financiële waarde door scherp gericht te zijn op de prijzen van in te kopen diensten waarbij de kosten van de gehele keten in acht worden genomen.
 
Een SENS ster.
Na meerdere studeersessies, huiswerkopdrachten, praktijkopdrachten en het succesvol afronden van de toets heb ik onlangs mijn eerste SENS ster mogen ontvangen. Ga jij ook jouw SENS ster behalen? Kunnen we samen effectief op weg naar succes.
 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code