ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

HNW doe je zelf

 

Deze week staat in het teken van het Nieuwe Werken doe je zelf en dat is je vast niet ontgaan! Benieuwd hoe mijn week eruit zag en welke elementen van het nieuwe werken ik gebruik?
 
 
Maandag (locatie Leeuwarden)
 
Vandaag kies ik bewust voor een stiltewerkplek op de afdeling. In mijn geval: een aparte kamer met werkplek en zitje met twee stoelen. Ik heb vier afspraken vandaag en mijn werkplek is ook gelijk de vergaderruimte.
toren.jpgwerkplek.jpgbureau.jpg

Om half elf start een teleconferentie over de voortgang van het SAP CRM project. Zeven collega’s bellen in vanuit drie verschillende locaties of vanuit huis. Elke maandagmorgen een halfuur werkoverleg.  
 
 
Dinsdag (locatie Leeuwarden, Apeldoorn)
 
Tussen 9.00 en 10.00 maak ik gebruik van een flexplek om presentaties uit te printen voor de presentatie die ik geef met twee andere collega’s over het nieuwe archiveringsbeleid.
 
Om 9.50 een carpool-afspraak geregeld. Direct na de presentatie kan ik meerijden met een collega naar Apeldoorn. Ik kom vroeger dan verwacht in Apeldoorn aan en log snel in om mail bij te werken en mijn afspraken van ’s middags voor te bereiden. Het liefst had ik vanmiddag gebruik gemaakt van videoconferentie, maar alle ruimtes waren bezet.
 
Aan het eind van de middag kan ik toevallig weer een lift krijgen tot Wolvega en met de trein reis ik verder naar Leeuwarden.
 
 
Woensdag (thuis)
 
Een vrije dag. Ik start mijn ochtend met hardlopen en na de koffie log ik thuis aan.
 
 lopen.jpg
De besproken acties van dinsdag leg ik kort vast en ik zorg dat mijn inbox leeg blijft.
 
Ondertussen gaat mijn privé-mobiel en krijg ik een bijna gepensioneerde klant aan de telefoon! De telefoniste heeft hem per abuis naar mij doorverbonden. Ik probeer er achter te komen welke afdeling hem verder kan helpen met zijn vraag. We hebben een leuk gesprek en ik noteer zijn gegevens. Om 11.50 log ik af en om 12.00 uur sta ik op het schoolplein.
 
 
Donderdag (locatie Leeuwarden)
 
Een korte en drukke dag op kantoor in Leeuwarden. Ik schuif aan bij mijn directe collega’s van Procesbeheer. Een aantal werkzaamheden draag ik alvast over, volgende week loopt mijn werkervaringsperiode af. Ik ga nog niet direct terug naar mijn oude team, gelukkig mag ik twee projecten in ieder geval afronden.  
 
donderdag.jpg
 
Ik haal om 15.15 uur mijn kinderen uit school, zorg dat de jongste om 16.00 uur in het zwembad ligt voor zijn wekelijke zwemles en met de oudste ga ik op mijn gemak koffie drinken.
 
 
Vrijdag (thuis)
 
Mijn man brengt onze kinderen naar school en ik werk thuis. Om 12.00 uur haal ik ze op en kan ons weekend beginnen!
 
koffie.jpg

 
Deze week is redelijk vergelijkbaar met voorgaande weken en maanden. Meestal werk ik een dag per week op de locatie Apeldoorn. Ook reis ik altijd met de trein. Ik werk 24-28 uur per week en juist door de flexibele werktijden, het thuiswerken, de uren in de trein (ik werk gewoon door) is het erg goed te combineren met mijn gezin met jonge kinderen.
 
En ja, het klopt. Het nieuwe werken doe ik zelf …
 
maar zonder:
 
alle technische faciliteiten,
vertrouwen geven en krijgen en
het maken van duidelijke afspraken
 
zou ik het een stuk minder zelf kunnen doen!

 

Opmerkingen

Re: HNW doe je zelf

goet  is ook
 op 14-11-2011 19:40

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code