ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Resto van Harte

In dit Achmea jubileum jaar biedt Achmea je ook de mogelijkheid om je een dag in te zetten bij één van de restaurants van Van Harte. Samen met teamgenootje Anita schreef ik me in en vorige week dinsdag was het zover. Ik wist een beetje wat me te wachten stond, al eerder hielp ik mee met een avondje serveren.
 

eieren.jpgkool.jpg

Na een kort voorstelrondje kunnen we direct aan de slag in de keuken. Het gaat er (natuurlijk) professioneel aan toe: het rode schort aan, handen wassen, drogen en ontsmetten en een mutsje op. We snijden een doos vol spitskolen klein, pellen zestig eieren, schillen kilo’s appels en wassen de groente. En dat gaat goed, we houden onze vingers heel. Zelfs bij het gebruik van de grote messen.

Na de koffiepauze bouwen we de eetzaal van het verzorgingstehuis om tot een Resto Van Harte. We dekken de tafels met rode, gevouwen servetten en Van Harte placemats. Dit doen we niet alleen, we helpen de vrijwilligers die dit twee keer per week doen!

We wachten tot alle gasten aan tafel zitten en na het openingswoord serveren we het voorgerecht: eiersalade, een salade van cherrytomaatjes en lenteui met stukjes toast. Daarna schuiven wij aan tussen de gasten. En lachen met elkaar en luisteren naar hun verhalen.

voorgerecht.jpgplacemats.jpg

Zonder een bord met eten te laten vallen, brengen we ook netjes het hoofdgerecht rond. Gekruide kipstukjes, rijst, roergebakken spitskool met appel en overgoten met een heerlijke pindasaus. Het toetje bestaat uit griesmeelpudding en in munt gemarineerde aardbeien. Complimenten voor de koks: bijna alle borden gaan schoon op!

De tijd vliegt voorbij en na het afsluitende kopje koffie of thee stroomt de zaal langzaam leeg. Met elkaar ruimen we de tafels af en maken Anita en ik samen de placemats schoon. Ze blijven niet lang in de kast, donderdagavond liggen ze weer op de tafels. En kunnen opnieuw zo’n zestig gasten genieten van een heerlijke maaltijd en een gezellige avond met elkaar. Want "samen eten, verbindt"! Ik heb het zelf gezien! 

 
Opmerkingen

Bedankt

Deze link kreeg ik toegestuurd van ons hoofdkantoor.
Ik ben erg onder de indruk van je verhaal en je ervaring hierin.
Hier wil ik je voor bedanken en natuurlijk voor je inzet en die van je collega's.
Ik ervaar de inzet van de medewerkers Achmea als bijizonder positief.

Iedereen ontzettend bedankt.

Met vriendelijke groet,
Astrid Rozema
Horeca-coördinator
Resto VanHarte Leeuwarden
 op 6-12-2011 7:55

Re: Resto van Harte

Leuk verhaal Marloes, ik krijg er steeds meer zin in: ik ga donderdag in Arnhem. En kom hopelijk terug met net zo'n enthousiast verhaal.
 op 12-12-2011 12:36

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code