[0]

#BewustWerkenBijAchmea

Afgelopen week las ik het bericht dat Achmea vierde is geworden in het Intermediair Beste Werkgeversonderzoek. Dit is trouwens de vierde keer op rij dat Achmea in de top vier van dit onderzoek eindigt. Bij het onderdeel Arbeidsvoorwaarden is Achmea zelfs eerste geworden. Nou heb ik het niet op onderzoeken en zeker niet als het om ‘beste werkgever’ gaat, omdat ik me altijd afvraag wat dat nou eigenlijk zegt. Meestal laat ik een dergelijk bericht dan ook langs me heen gaan. Maar wat zegt dat over mij?

Ik Werk Bewust Bij Achmea!
Het is niet toevallig dat ik bij Achmea werk. Drie jaar geleden koos ik bewust voor het management traineeship van Achmea omdat ze het etaleerden als ‘mijn traineeship’. Een traineeship waarin persoonlijke (talent)ontwikkeling, keuzevrijheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid en ondernemerschap centraal staan. Niets is méér waar (gebleken)! En dat is het nog steeds in mijn huidige functie. Het feit dat ik mijn functie als 'programmamanager' kan uitleggen als ‘programmamaker’ zegt genoeg, toch?
 
Ben ik me wel (voldoende) Bewust van Werken Bij Achmea?
Ik ben nogal snel geneigd om vooral te zien wat (nog) beter kan. Toch is enige trots hier op zijn plaats, want successen zijn er om te vieren! En als ik voorbijga aan dit succes, dan ga ik eigenlijk ook voorbij aan het feit dat ik bewust gekozen heb voor Achmea, aan hoe goed ik het hier heb én aan het werk van collega’s die zich met hart en ziel inzetten om dit succes überhaupt mogelijk te maken.
 
Want het betekent wel wat, kunnen vertrouwen op je werkgever. Het geeft de stabiliteit om zeker in deze woelige tijden vanuit rust te kunnen handelen. En natuurlijk kunnen er dingen beter, maar dat gaat niet vanzelf. Aan ons om dat waar te maken!
 
Heb jij dat ook?
Heb jij ook bedenkingen bij de waarde van een werkgeversonderzoek? Denk jij bij het lezen van de resultaten ook meteen dat werken bij een bedrijf in de top van de ranglijst in werkelijkheid altijd minder mooi is? En zou je eigenlijk wel willen weten hoe het echt is om daar te werken?
 
Dan heb je, in het geval van Achmea, geluk. Vraag het mij of de andere bloggers! Het is hier tenslotte een ‘werkenbijachmea blog’ en ik werk-niet toevallig-bij Achmea…
 
Ik kijk uit naar jullie vragen. En Achmea proficiat… en bedankt!
 
Met feestelijke groet,
 

 

Peter

 

Opmerkingen

Sophie

Ik ben het volledig met je eens Peter!
 op 17-12-2011 22:04

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code