ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Hoeveel werktijd besteed jij aan je hobby?

December, de werkomgeving is in kerstsfeer gebracht:

kerstboom.jpgien twa.jpg

En zoals nieuwe afspraken maken horen bij een nieuw jaar, horen beoordelingsgesprekken ook bij december.
 
Mijn teammanager en ik nemen deze week samen mijn “Werkplan: werken aan werk” door (in de wandelgang: je Compasformulier). Aan het begin van het jaar hebben we samen resultaat- en ontwikkelafspraken vastgesteld. Halverwege het jaar namen we de voortgang door en aan het eind evalueren we. De afspraken zijn afgeleid van onze team- en afdelingsdoelstellingen en in het Werkplan worden ze SMART* gemaakt. Elke medewerker van Achmea heeft zijn of haar eigen Werk- en Groeiplan. Om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen in je functie en loopbaan. Naast het ontvangen van complimenten en het krijgen van feedback ook een mooi moment om het jaar door te nemen en af te sluiten.
 
Na mijn gesprek dwalen mijn gedachten af naar januari. Toen bloggen over werken bij Achmea nog niet bestond. Maar toen we wel met een groep van vier vrouwen op de tweede plaats eindigden in de interne competitie “Het beste idee van dPV” (Divisie Pensioenverzekeren). Met ons idee om volwassenen en kinderen spelenderwijs pensioenbewuster te maken. Het was super om te zien dat onze inspanningen beloond werden. Een prachtig bijkomend voordeel dat we ons budget grotendeels in konden zetten voor een goed doel.
 
Veel voorbereiding is in vrije tijd gebeurd en sinds die tijd kijken we elkaar wel eens vragend aan bij zulke activiteiten. “Werk?” “Nee, hobby!”
 
Een dag meehelpen bij de Conventie van Achlum, buddy zijn van studenten die pensioenspreekuren organiseren, workshops volgen van DIVA: allemaal hobby-tijd. Maar terugkijkend zijn dat juist zulke mooie, leuke en inspirerende momenten geweest die je zonder je baan niet meegemaakt had. En die ervaringen neem je weer mee in je eigen werk op je eigen werkvloer.
 
Bloggen valt bij mij ook in de categorie hobby. Iets heel nieuws voor mij! Ik ben blij met alle reacties die ik kreeg. Je hebt tenslotte geen Werkplan nodig om feedback te krijgen…
 
Het nieuwe jaar staat voor de deur! 200 jaar Achmea wordt 201 jaar Achmea. We zullen nog digitaler gaan werken en meer vanuit huis. En zullen weer tijd vinden voor bijzondere activiteiten. Maar voor nu, vanuit locatie Leeuwarden, wens ik jou:
 
Noflike Krystdagen en in protte Lok en Seine yn it Nije Jier!
 
 


  
*
  • Specifiek; De doelstelling moet eenduidig zijn
  • Meetbaar; Onder welke (meetbare/observeerbare) voorwaarden of vorm is het doel bereikt
  • Acceptabel; Is deze acceptabel genoeg voor de doelgroep en/of management
  • Realistisch; De doelstelling moet haalbaar zijn
  • Tijdgebonden; Wanneer (in de tijd) moet het doel bereikt zijn

Opmerkingen

gaaf

hee Marloes,
 hardstikke gaaf als ik jouw blog lees. Herken mijzelf er helemaal in en dat werd onlangs nog eens bevestigd door een oud-collega van mij uit Lelystad ('70-'72) dat je juist zoveel buiten je werk, dus als hobby om doet en er zoveel plezier aan beleefd. Hardstikke goed meid! Go on! wens jullie heel fijne feestdagen toe! en komend jaar zijn jullie van harte uitgenodigd om op de 25ste augustus mijn 65ste verjaardag mee te vieren. vraag Ragnild maar, die heeft de nodige contacten hier en met mij, dus jullie echt welkom!

hee, hou je taai, een de groeten vanuit een een heel, heel klein beetje wit Stralsund,


Freddie 
 op 22-12-2011 3:37

Top !

Ola Marloes,

Leuk je blog om te lezen, uit zulke dingen kan je voor jezelf veel bevrediging uit halen !

Alleen de laatste zin moest ik gokken ;-)

groet en fijne feestdagen !

Leon T.
 op 22-12-2011 22:00

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code