ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

(Doelloos) blokje om

Lunchwandelen 1.0: collega A roept over de afdeling: “Wie gaat er mee een DBO-tje doen?”. Waarbij “DBO” al jaren staat voor Doelloos Blokje Om. Je sluit je aan en loopt regelmatig een andere route.  

Lunchwandelen 2.0: je download de Agis App “Blokje om”. Wil je niet alleen? Dan nodig je via je smartphone medewandelaars uit. Je laat je route bepalen en gaat op pad. De app belooft je elke keer een andere route en er worden plekken ontdekt waar je nog nooit geweest bent. 
 

Na tien jaar Lunchwandelen 1.0 is het vandaag tijd voor het nieuwe Lunchwandelen. Het ligt natuurlijk aan mijn richtingsgevoel dat ik na 30 stappen al fout loop. Maar ik loop wel direct door een straatje waar ik nog niet eerder was geweest. Onbedoeld heeft de app een van zijn beloftes al waargemaakt. Gewoon doorlopen, doen alsof er niets aan de hand is. Linksaf, rechtsaf en we zijn weer op de route. En weer kom ik door een straatje waar ik nog niet eerder was. Maar: wil ik hier wel lopen?

steeg2.jpg 
 
Al snel kom ik terug op bekend terrein. Kijk, klopt precies:
 
route.jpg
 
En na een halfuurtje ben ik een ervaring rijker. Grote voordeel is inderdaad dat het een andere route is die je zelf zou lopen. Nadeel voor mij dat ik zelfs in mijn lunchpauze verkleef aan mijn smartphone!
 
 
start.jpg

 
Naast Agis zijn er meer merken van Achmea die “iets” met hardlopen en wandelen hebben.
 
Zonder compleet te willen zijn:
De actie Meters voor Mama's voor 3FM Serious Request 2011 (organisator Zilveren Kruis Achmea) heeft heel veel geld voor de mama’s opgehaald. Een record aantal deelnemers gaat 5 februari de Centraal Beheer Midwintermarathon lopen. En in juni zullen weer duizenden mensen genieten van de Slachtemarathon, waarbij zorgverzekeraar De Friesland een van de hoofdsponsors is. Op deze manier helpt Achmea iedereen om gezond en vitaal te worden of te blijven.
 
Voorlopig ga ik gewoon door met lunchwandelen en noem het een klein blokje om. Wetende dat er collega’s in training zijn voor blokjes om van 42,195 km!

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code