ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Hectisch en stil

Wekenlang heel druk zijn. Op verschillende locaties werken: Apeldoorn PWA, Apeldoorn CBM, Leeuwarden, thuis, op de hotelkamer en in de trein. Het maakt me blijkbaar zo onzichtbaar dat ik van een collega uit mijn team een berichtje via de communicator (interne chatfunctie) krijg: “waar ben je en wat doe je allemaal? Ik heb je al vier weken niet gezien!”  

Binnenkort krijgt onze afdeling de beschikking over SAP CRM. Vanaf dat moment kunnen we onze klantcontacten vastleggen. Om snel te kunnen zien wat er speelt bij de klant. En beter inzicht te krijgen welke vragen bij onze klanten leven. Voordeel voor ons, als medewerker, sneller over de juiste gegevens beschikken tijdens een telefoongesprek met de klant, minder archiveringswerkzaamheden en bij afwezigheid van een collega direct inzicht in zijn of haar werk. Geen losse briefjes en telefoonnotities meer. En weer een stap dichterbij digitaal werken!

De afgelopen weken heb ik testscenario’s geschreven (kunnen we alle mogelijke situaties kwijt?). En heb ik een tijdelijke sharepoint omgeving ingericht, zodat we de informatie makkelijk met elkaar kunnen delen. Daarna brak de GAT-test-periode aan. De Gebruikers Acceptatie Test. Werkt het zoals we het straks willen hebben? 

In Apeldoorn, voor dit project de meest centrale werklocatie, zitten we bij elkaar: testanalist, business analist, SAP specialisten, medewerker Functioneel Beheer en natuurlijk aanstaande gebruikers. ‘s-Ochtends eerst een korte dagstart.  

dagstart.jpg
 

Overleg over waar die dag de aandacht naar uit gaat en de voortgang bespreken. Daarna allemaal een werkplek zoeken aan de beschikbare tafels. Een georganiseerde chaos, overal laptops, netwerkkabels over de vloer en drie collega’s buigen zich over een scherm voor een probleem. Tientallen kleine en grote bevindingen worden opgelost. Op deze manier hebben we in een korte tijd heel veel werk verzet. Mooie en dynamische samenwerking tussen verschillende divisies. Leerzaam om als toekomstig gebruiker er zo bij betrokken te zijn! De komende weken gaan we gebruiken voor het schrijven van werkinstructies en geven we opleiding aan de andere gebruikers. En zal ik ook weer veel onderweg zijn, zonder onzichtbaar te worden!

 

PS:

In zulke weken lijkt er even niets anders te bestaan dan overuren maken, bevindingen oplossen, discussies voeren en samen werken aan een doel. Je weet wel dat het niet zo is, maar toch. En dan komt het bericht dat collega Louis overleden is. Er waren maanden dat we bijna wekelijks contact hadden. Meestal via telefoon en chat. Ik ben er stil van. In mijn postvak kijk ik of ik nog een mail van hem bewaard heb. Ik denk aan hem en hoor in mijn hoofd zijn stem die de telefoon opneemt. Als ik hem nodig had bij het testen van aanpassingen, in vergelijkbare projecten. Dag Louis. Rust zacht.

Opmerkingen

link opnemen in Weekbericht PO?

hoi Marloes,

Is het leuk om jouw SAP CRM blog op te nemen in het Weekbericht van PO? Met link dan.
Groet Annemiek
 op 14-3-2012 12:17

Graag

Hoi Annemiek, graag zelfs! Bedankt, groetjes Marloes
 op 14-3-2012 14:00

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code