ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Slachtemarathon 2012

In mijn blog van januari verwees ik al kort naar een aantal loop- en wandelevenementen waarbij één van de merken van Achmea betrokken is als (hoofd)sponsor.

Zaterdag 16 juni vond de Slachtemarathon plaats. Een hardloop- en wandelmarathon door de “culturele etalage van Friesland”. Waarbij De Friesland Zorgverzekeraar één van hoofdsponsors is. Sinds 1 januari 2012 neemt De Friesland, als aparte divisie, een zelfstandige positie in binnen Achmea.

De marathon wordt eens in de vier jaar georganiseerd en liep dit jaar van Raerd naar Oosterbierrum. Over de Slachtedyk, zover als je kunt kijken. Met prachtige vergezichten van het Friese landschap. De hardlopers en wandelaars werden ruim 42 kilometer lang getrakteerd op muziek, (straat)theater, kunst en cultuur.

Op het moment dat het lopen zwaar werd, je benen of je voeten pijn deden, dan kon je terecht in één van de vijf “Helphikken” van De Friesland.

helphikke de Friesland.jpg
 overgenomen van de site van Stichting Slachtemarathon

Maar liefst vijf directe collega’s deden mee aan de wandeltocht en twee liepen 'm hard. Vier heb ik er gespot, schouderklopjes gegeven en aangemoedigd. De anderen heb ik niet kunnen ontdekken tussen de ruim 13.000 andere wandelaars. Ik woon dichtbij de Slachtedyk en ben de afgelopen maanden nauw betrokken geweest bij de organisatie van het deel van de Slachtedyk wat bij onze dorpen hoort. De dijk wordt over alle dorpen ‘verdeeld’ en elk dijkvak zorgt ervoor dat het alle deelnemers aan niets ontbreekt. Elk dorp geeft ook zelf een invulling aan het thema. Dit jaar was het thema “Underweis” (onderweg).

Vrijdag kon ik een buitengewoon-verlofdag opnemen. Dit gaf mij de kans en de rust om alle voorbereidingen net op tijd af te krijgen. Om alle deelnemers te kunnen ontvangen. Het werd een prachtige, sportieve dag, waarbij velen mooie herinneringen in hun rugzak konden stoppen. Ook al dachten ze daar vlak voor de finish anders over!

 

slachtedyk.jpgslachtedyk2.jpg


En zo bleek ik op een (buiten)gewone, vrije zaterdag, toch weer een aantal stippellijntjes met Achmea te hebben. Of valt dit ook onder: “de scheidslijn tussen werk en privé vervaagt”?

 

 

PS: benieuwd welke boodschap wij de deelnemers meegaven?

slachtedyk3.jpg

 

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code