ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Tot ziens

​Schreef ik in mijn vorige blog nog dat we met flauwe liedjes bezig waren voor de afscheidsreceptie van mijn collega, vanavond was het serious business: we waren uitgenodigd op de drafbaan in Wolvega. We namen afscheid van een collega die meer dan veertig jaar bij Achmea heeft gewerkt en met pensioen gaat!

Voor mij ben je al een winnaar als je gezond je pensioenleeftijd haalt, maar vanavond hebben we daar dus nog wat aan toegevoegd.

En bij mij was het gelijk raak in de eerste race. Voorzichtig begonnen, eurootje ingezet, paarden gingen draven, ik in galop naar de kassa: €5,60 terug! Dat smaakt naar meer! kaartje.jpg


Maar ja, dan weet je wel hoe het gaat. Beetje overmoedig geworden, de hebzucht komt boven en voor je het weet ben je alles weer (bijna) kwijt! Dit gold voor alle collega’s. Maandag komt iedereen gewoon weer naar kantoor :-)...

We hebben heerlijk gegeten, gelachen en afscheid genomen (“tot ziens” gezegd). Ik herinner me de eerste dag naast hem nog erg goed. Ik verstond nog niet zo goed Fries (wist hij niet) en ik wist nog niets van pensioen (wist hij ook niet). Hij liet me pensioenaanspraken uitrekenen en gaf uitleg in het Fries.

Dat vergeet ik echt niet meer. Later bleek dat we samen de grote werkklussen wel aankonden. Bijna tegelijkertijd werd ik moeder en hij pake. En zelfs de stekjes van aardbeienplanten delen we. Hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen, ik ga hem missen!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code