JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Samen waarmaken

Het zit erop! De afgelopen twee weken stonden in het teken van de medewerkersbijeenkomsten. Het waren intensieve, succesvolle dagen. 
 
Tijdens de bijeenkomsten heeft de directie de medewerkers meegenomen in de ambities voor onze divisie. Hoe staan we ervoor? Waar zijn we trots op? Wat is onze droom? Wat willen we realiseren? Van te voren hebben we goed nagedacht over de toonzetting en vorm van deze boodschap. Want hoe krijg je een zaal met 150 collega’s in beweging? Hoe creëer je energie? Hoe raak je mensen?
Door het dicht bij de mensen te brengen. Door de noodzaak duidelijk te maken en te laten voelen. Want veranderen zal echt moeten. Maar ook door de droom te delen. Door een gevoel van opwinding te creëren. Door het benoemen van de poolster en de reis ernaar toe.
 
Onze divisievoorzitter deelde op deze wijze zijn persoonlijk verhaal. Na deze gezamenlijke start gingen de collega’s uit een in werksessies. Want het echt doorleven en het stellen van vragen vraagt om een kleine, interactieve setting. Collega’s die nauw betrokken zijn bij de verandering verzorgden deze werksessies. Ze kregen het podium hun droom en de bijdrage aan het gezamenlijke doel te delen. Het was bijzonder om te zien hoe deze collega’s vol energie en betrokkenheid hun verhalen deelden. Hoe ze kritische kanttekeningen en zorgen van de deelnemers helder benoemden en een plek gaven. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk voor de collega’s. Deze aanpak sprak aan, zorgde voor een verdiepingsslag en gaf energie.
 
De afronding van de bijeenkomst deden we met de gehele groep. Er werden vele vragen gesteld aan de directie. Met tips, complimenten, maar ook met zorgpunten en onduidelijkheden. Elke vraag kon gesteld worden en dat gebeurde ook. Daardoor voelde iedereen zich betrokken en gehoord.
 
Tevreden blik ik terug op 6 van deze bijeenkomsten. Samen met alle betrokken collega’s die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de voorbereidingen en de uitvoering. De evaluaties zijn positief en ook weer vol tips en suggesties. Want we hebben nog veel te doen.
 
Om alle plannen nu ook echt te realiseren, zullen we het samen moeten doen. Samen moeten we het waarmaken. Dat kan een divisievoorzitter niet in zijn eentje. Ook het directieteam krijgt dat niet alleen voor elkaar. Dat lukt alleen als iedere medewerker zijn steentje daaraan bijdraagt. Alleen met z’n allen kunnen we het ook echt waarmaken.

Om de verandering succesvol en duurzaam te laten zijn, is de inzet van ons allen van cruciaal belang. Dat doet een beroep op ieders innerlijke drijfveer en de wil om ook echt te veranderen. Medewerkers zijn in beweging gekomen omdat ze enthousiast worden over de kansen die ze zien. Dat moeten we vasthouden, ook na deze bijeenkomsten. Door de juiste mensen met elkaar te verbinden. Door successen te delen en te vieren. Door open en eerlijk feedback te geven aan elkaar. Door voorbeeld gedrag zichtbaar te maken. Want alleen dan kunnen we samen onze dromen waarmaken! 
 
 
 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code