ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Co-create the future of work

Op Achmeanet (het intranet van Achmea) staat deze week een oproep van de Achmea Academy waarin zij aan medewerkers vraagt hun visie te geven op "werken en gezin in de toekomst". Co-create the future of work. Hoe integreer jij je werk, gezin en ambities in de toekomst?

Mijn radertjes beginnen direct te draaien als ik het lees. Ik zie het al zo voor me. En ik denk bewust niet na over de uitvoerbaarheid. Mocht je tijdens het lezen een glimlach niet kunnen onderdrukken en/of denken “droom lekker verder…”…laat vooral je reactie achter!

Van kantoortuin naar groentetuin

Ik zie een toekomst voor me, waarbij leegstaande etages in de kantoorgebouwen creatief ingezet gaat worden. Een benedenverdieping met veel glas: perfect voor het kweken van groente, kruiden en fruit. Werkoverleg en planningsgesprekken vinden plaats in een inspirerende groene omgeving. Creatieve ideeën nodig? Ga samen een halfuur onkruid wieden of boontjes afhalen en praat met elkaar. Wedden dat je meer ideeën krijgt, dan starend naar een whiteboard met geeltjes?  En het draagt bij aan een gezonder eet- en leefpatroon. In het bedrijfsrestaurant wordt gekookt met zojuist geplukte seizoensgroenten. Oogst-overschotten? Ik denk dat iedereen wel een goed initiatief kan noemen waar je de oogst af kan leveren!

Een paar verdiepingen hoger

Denkend aan de toekomst zijn mijn zonen (nu 6 en 8) pubers geworden. Ik zie een etage ingericht voor en met huiswerkbegeleiding. WiFi is er in het pand toch al aanwezig en overtollig meubilair kan hergebruikt worden. Stageplaatsen nodig of problemen met bepaalde vraagstukkken? Laat het de jongeren delen met de andere ‘bewoners’van het pand en laat iedereen zijn of haar kennis delen. Welke collega wil een gastles geven? En vraag eens de jongeren met je mee te denken als jij bezig met het ontwikkelen van een nieuw product.

Maandagmiddag

Een ingelast werkoverleg, maar in verband met het continurooster van school staat je kind om 14.15 buiten? Dan neem je kinderen toch mee naar kantoor voor een paar uur? Flexibele opvang aanwezig. Kinderen worden opgevangen en scharrelen ook rond in de groentetuin. En in het ideale plaatje zijn ze begonnen met het voorbereiden van het avondeten. Plukken, knippen en schoonmaken. Thuis opwarmen en met elkaar genieten van een warme, gezonde maaltijd zonder stress. ’s Avonds werk je de uitkomsten van het overleg nog even uit.

Ambitie

Onzichtbare muren tussen divisies gaan afbrokkelen. Meer en meer kun je ingezet worden voor andere divisies en zelfs voor klanten. Je ‘drukt’ niet meer op een ‘budget’, maar wordt ingezet waar nodig. Waar jij op je best bent. Je kunt bij een andere afdeling of divisie aan het werk gaan, zonder dat er een discussie ontstaat over kosten- en standplaatsen. Heeft een klant dringend behoefte aan expertise die wij in huis hebben? Diensten kun je uitlenen of ruilen. En daar komen geen nota’s aan te pas. Dat was vroeger!

Ik geloof in een ‘future’ waarin we meer delen, samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar en ballast overboord kunnen gooien. Hoe zie jij dat?

 

PS: op 5 oktober 2012 organiseert Lof in samenwerking met de Achmea Academy in Zeist het event Co-create the future of work. Zie link voor meer informatie.

 

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code