JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Dansen en zwemmen

Een strandtent op Texel. Decor van de leiderschapsreis van vorige week met collega’s. Ineens viel mijn oog op een beschilderde deur. Verweerd door wind, zon en regen. Maar met stevige, zwierige zwarte letters beschilderd. Mooie woorden, met de titel Dansen.

Het heeft geen enkel nut te juichen of te morren
Je ziet de bloemen die je plukt toch mettertijd verdorren
De grote kunst schuilt altijd weer
In het omgaan met de kansen
Wanneer het geluk jouw kant op komt
Dan moet je ermee dansen.

Prachtige woorden van Toon Hermans. Eenvoudig, maar zo treffend en boeiend. Ik neem ze mee van Texel en besef dat ik meer wil dansen. Kansen benutten, risico’s op de koop toenemen, maar bovenal genieten van het geluk. In de waan van de dag vergeet ook ik nog wel eens te dansen. Het leven glipt door de vingers realiseer ik mij op Texel. Laat ons dansen!

Daags na de Texelervaring bezoek ik het Ondernemerscongres in Apeldoorn, georganiseerd door MKB Nederland. Ook Centraal Beheer Achmea werkt mee aan het congres. Annemarie van Gaal verzorgt de workshop met de titel: Verkoop jezelf. Annemarie heeft voor Centraal Beheer Achmea een boek geschreven met 100 tips om van jezelf een personal brand te maken. Want meer dan ooit is personal branding belangrijk. Het staat voor het uitstralen waar je voor staat. Annemarie deelt een aantal tips met deelnemers in de zaal. De tips slaan zichtbaar. Nieuwsgierig? Tip 25: Take the stage. Tip 68: Blijf je agenda de baas. Tip 86: Mensen letten minder op je dan je denkt. En zo zijn er nog 97 andere, uiterst zinvolle tips. Ik heb zin om het boek te lezen.

Vervolgens ontmoet ik op het Ondernemerscongres Pieter van den Hoogenband. Pieter spreekt met passie en bevlogenheid over zijn weg naar Olympisch Goud. Over energie die gaat stromen. Maar ook over het maken van keuzes, hard èn slim trainen en het belang van een goed team om je heen. Pieter vertelt dat hij altijd werkt vanuit een plan. Hierbij stelt hij zichzelf de volgende 4 vragen. 1. Waar ben ik goed in? 2. Hoe word ik beter? 3. Hoe word ik de beste? 4. Hoe blijf ik de beste? De beste blijven vergt vernieuwing en innovatie vertelt Pieter uit eigen ervaring. Waarbij alles draait om passie, om bevlogenheid. De passie van Pieter is aanstekelijk en geeft energie. Van zwemmen houd ik niet, maar deze levenslessen neem ik graag mee. Mijn energie gaat ervan stromen.

Straal uit waar je voor staat. Laat je energie stromen. En gun jezelf voldoende tijd om te dansen! Dans je mee?

Opmerkingen

Strandtent

Hoi Thea,

Wil graag weten bij welke strandtent je deze prachtige woorden van Toon Hermans zag staan, wil je me dat laten weten?! Bedankt, groet, Benno
 op 11-5-2013 17:18

strandtent

Ik zou het ook graag willen weten.

gr
Nynke
n.mensink@kennemercollege.nl
 op 17-5-2013 9:26

Strandtent

Hoeft niet, wij weten het al!

Groetjes de Whiskey train
 op 17-5-2013 22:19

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code