ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Apeldoorn in Dialoog

Met mijn vorige blogpost won ik een vrijkaartje voor het LOF Congres in het Achmea Congrescentum in Zeist op 5 oktober 2012. Dacht ik vooraf nog: “hoor ik wel tussen de Moeders met Macht?”, eenmaal binnen voelde ik me als een vis in het water. Het ging over de nabije en de verre toekomst. En het combineren van werk, gezin en ambitie. De groentetuintjes kwamen voorbij (alleen nog niet in een kantoorpand), we zullen meer samen gaan doen en samen ontwikkelen. De verwachting is dat de menselijke maat de boventoon gaat voeren, naast de steeds snellere technologische ontwikkelingen. Dat zijn wel uitspraken waar ik wat mee kan.

Tussen de workshops door raakte ik in gesprek met collega Eric Kremer en we waren na afloop nog niet uitgepraat. Vandaar dat ik maandag met hem lunchte in de Sequoia lodge, het personeelscafé in Apeldoorn. We hadden het over vrijwilligerswerk. En waar je de vrijwilligers vaak aan herkent. Dat de verschillende vormen van vrijwilligerswerk vaak naadloos in elkaar over lopen. En dat veel vrijwilligers bewust geen nee willen zeggen. Ook hadden we het over het motiveren van collega’s om als vrijwilliger actief te worden of te zijn. Het is immers één van de speerpunten van het MVO-beleid van Achmea en voor alle medewerkers is maatschappelijk verlof beschikbaar.

Eric vertelde mij over de Dag van de Dialoog. Die op 14 november 2012 voor de zesde keer wordt gehouden. Dit jaar met als thema: “Samen”. Achmea zet op beide locaties in Apeldoorn de deuren van een aantal spreekkamers open. In deze spreekkamers kun je aanschuiven om met andere mensen te praten over wat je bezig houdt. De bijeenkomsten zijn bedoeld om je in contact te brengen met mensen die je normaliter niet zo snel spreekt. Er wordt niet gediscussieerd, maar er worden gedachten en gevoelens uitgewisseld. Zonder oordeel. Het is geen debat, maar een dialoog. Dus: wil je zomaar met een onbekende in gesprek gaan? Met iemand die je anders misschien voorbij zou lopen? Jouw wensen, dromen, ideeën en ervaringen delen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is? Dan is de Dag van de Dialoog zeker ook iets voor jou!

Eric is een van de vrijwilligers van deze dag en is gespreksleider. Hij hoopt dat de bijzondere gespreksvorm bijdraagt aan het maken van nieuwe verbindingen tussen verschillende mensen binnen de Apeldoornse samenleving.

Wil je meer weten en/of je opgeven voor Apeldoorn in Dialoog? Kijk op de website of neem contact op met Eric Kremer via eric.kremer@achmea.nl.

 

 werk-bedrijf-wereld.jpg

PS:

Tijdens het Lof Congres werd er geopperd dat het spreekwoord: “spreken is zilver, zwijgen is goud” maar eens vervangen moest worden. Zwijgen is geen Goud, maar delen is Goud. Delen van dromen, belevenissen, ervaringen en ideeën. Delen geeft enthousiasme en energie om er samen wat van te maken!

 

Opmerkingen

Dank!

Leuk geworden Marloes en dank dat je ook reclame maakt voor Apeldoorn in Dialoog!
groet,
Eric
 op 18-10-2012 9:47

Info bekend maken

Dit is zeer zeker de toegevoegde waarde van het hebben van netwerken. Nu wordt info snel verspreid. Mooi te lezen dat ook anderen zich inzetten voor de dag van de dialoog
 op 18-10-2012 19:34

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code