JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Tijd is een oceaan, maar eindigt aan het strand

De tijd vliegt, en ik vlieg mee. Mijn voornemen elke twee weken een blog te schrijven kan ik niet waarmaken. Onderwerpen genoeg om over te schrijven. In mijn hoofd heb ik al vele blogs geschreven, maar de tijd ontbreekt vaak om het ook echt op papier te zetten. Werken bij Achmea is afwisselend en veelzijdig, maar ook hectisch en intensief. Er gebeurt veel in de wereld om ons heen en zeker ook binnen de organisatie. De dagen en weken vliegen voorbij.

Elk jaar wordt binnen Achmea het Medewerkers Betrokkenheidonderzoek (MBO) uitgevoerd. Een goed middel om de balans op te maken en feedback op te halen bij de medewerkers. Ook dit jaar weer. Binnen onze divisie waren er mooie uitkomsten, collega’s zijn zeer betrokken bij hun werk en trots op onze merken Centraal Beheer Achmea en FBTO.
 
Wat mij opviel was de lage score op balans werk/privé en de fitheid aan het einde van de dag. Ook binnen de andere onderdelen van Achmea wordt hierop laag gescoord. Als ik in mijn eigen omgeving om mij heen kijk, dan merk ik dat dit thema bij vrienden werkzaam bij andere bedrijven of met een eigen onderneming ook een issue is. Ik heb de indruk dat het thema breder speelt dan alleen binnen Achmea. Aan de andere kant realiseer ik mij ook wel dat bij (te) hoge scores, je jezelf af kunt vragen of je wel het maximale uit jezelf haalt in je werk. Of je wel al je talenten en kwaliteiten inzet. Maar overall valt mij op dat de sneltrein waarin we zitten steeds sneller gaat rijden. We worden met elkaar alsmaar drukker. Tijd voor jezelf en elkaar, een luisterend oor, we hebben er minder tijd voor.
 
Natuurlijk bieden alle faciliteiten rondom het zgn. Nieuwe Werken veel kansen en mogelijkheden. Achmea was één van de pioniers op dit gebied. Sinds ik er werkzaam ben kan ik werk en privé prima organiseren. Dat geeft mij enorm veel ruimte.

Voor mij zit de uitdaging veel meer in het vinden van de juiste balans. Met natuurlijk intensieve, hectische dagen. Dat geeft energie! Maar ik zal er zelf voor moeten zorgen dat er ook ruimte is en blijft voor reflectie. Stil staan bij vragen als ben ik met de goede dingen bezig, neem ik mijn collega’s voldoende mee in de veranderingen, doe ik de dingen waar ik energie van krijg. De enige manier om tijd te hebben, is om tijd te nemen. En niet later, volgende week of volgend jaar. Want straks is nu, morgen is het te laat. Het leven glipt veel te snel door mijn vingers.
 
“Tijd is een oceaan, maar eindigt aan het strand” zei Bob Dylan ooit. Ik voel de grillige golven van de oceaan, maar weet me gesterkt door de gedachte van het naderende strand. Een heerlijk vooruitzicht!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code