[0]

Vrijheid binnen een traineeship, klinkt goed, maar wat betekent het nou eigenlijk?

Binnen het Achmea (Financieel) Management Traineeship mag je zelf kiezen binnen welk organisatieonderdeel je aan de slag wilt gaan en wat voor opdracht je daar wilt uitvoeren. Je doorloopt dus geen standaard programma, maar een passend individueel traject. Op deze manier kun je precies de dingen doen die passen bij de ontwikkeling die je wilt doormaken. Deze mogelijkheid was voor mij een van de redenen om bij Achmea aan de slag te gaan. Maar hoe nu verder? Achmea is een organisatie van 17.000 medewerkers. Waar zal ik beginnen?

Gelukkig word je meteen aan een ervaren oud-trainee gekoppeld die helpt met het zoeken naar de eerste opdracht. Ik ben dan ook samen met oud-trainee Danny meteen in gesprek gegaan over wat voor soort opdracht ik wilde gaan doen, al moest ik nog wel beslissen waar ik binnen Achmea ik aan de slag wilde gaan.

Om deze vraag te beantwoorden kreeg ik een lading telefoonnummers van Danny en ben ik een aantal managers gaan bellen. Bij het eerste telefoontje vond ik dat nogal spannend, want wie ben ik om managers lastig te vallen? Zitten zij wel te wachten op een jonge snotneus die net afgestudeerd is en die ook nog een denkt het allemaal te weten? Al snel merkte ik echter dat iedereen het enorm leuk vond dat ik hen benaderd had en alle managers wilden graag een kop koffie drinken om te kijken of er een match was.

 Door deze gesprekken heb ik nu ook een ingang voor toekomstige opdrachten, terwijl ik ook de organisatie beter heb leren kennen. Het moeilijkste van alle gesprekken kwam echter nog; het maken van een beslissing waar aan de slag te gaan, maar ook het afbellen van opdrachten. Elke manager was vriendelijk en bevlogen, maar dat maakte het alleen maar moeilijker om te zeggen dat ik toch ergens anders mijn eerste opdracht ging uitvoeren.
 
Uiteindelijk heb ik gekozen om bij Zorg en Gezondheid aan de slag te gaan binnen het team Business Control Commercie. Ik zie hier een erg mooie uitdaging, zowel vakinhoudelijk als op het persoonlijke vlak.
 
Ik ga nu dan ook maar weer snel aan de slag voor mijn team, want ook al heb je een grote mate van vrijheid, uiteindelijk word je wel afgerekend op de resultaten die je laat zien en de ontwikkeling die je doormaakt!

 

Dit was mijn eerste blog, mocht je vragen, tips of suggesties hebben voor de toekomstige blogs; let me know!

Groetjes
Timo

Opmerkingen

Re: Vrijheid binnen een traineeship, klinkt goed, maar wat betekent het nou eigenlijk?

Nette eerste blog!
 op 10-12-2012 16:51

Succes!

Hoi Timo,

Heel veel succes in je eerste opdracht! Je gaat vast een mooie tijd tegemoet bij divisie Zorg & Gezondheid.

Groeten,
Minke
 op 10-12-2012 19:51

succes!

Hoi Timo,

We kennen elkaar vanuit de collegebanken. Leuk om te lezen dat je bij Achmea begonnen bent. Voor mij was Achmea ook de eerste opdrachtgever (via Eiffel) en heb ik in twee jaar Achmea veel geleerd en gebracht. Van junior business controller naar controller tot uiteindelijk het uitvoeren van de ontvlechting van Achmea Vitale. Hard werken en pro-activiteit zullen je ver brengen binnen Achmea. Veel suc6 en we komen elkaar zeker nog eens tegen binnen Achmea.

Groet, Jarl Zegers
 op 10-12-2012 22:52

Re: Vrijheid binnen een traineeship, klinkt goed, maar wat betekent het nou eigenlijk?

Leuke blog Timo, met herkenbare inhoud!

Gr.
Elleke
 op 12-12-2012 15:25

Bedankt voor de leuke reacties!

Leuk ook Elleke dat je de inhoud herkent.

@ Jarl: Ik wist niet dat je ook binnen Achmea actief was, mocht je een keer in de buurt van Amersfoort zijn dan moeten we zeker een keer een bakje koffie drinken. Werk momenteel met Frank Eikenaar die je vast ook nog wel kent.

Groetjes
Timo
 op 12-12-2012 20:25

reactie

@ Timo: ga ik zeker doen als ik in de buurt ben. We hebben elkaar op linkedin dus contact is weer snel gelegd. Frank ken ik goed. Ex-eiffel collega, een high potential waar jullie zuinig op moeten zijn ;-). Doe hem van mij de groeten!  Veel suc6 binnen Achmea, ik heb er 1,5 jaar met veel plezier gewerkt. Kijk ff op mijn linkedin voor de functies.
 op 24-12-2012 10:51

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code