[0]

Het grote competentie kwartet!

Welke competenties heb ik eigenlijk? En passen deze in het profiel van Achmea? Een vraag die ik me een tijd geleden afvroeg toen ik een motivatiebrief heb geschreven voor Achmea.

Ik heb daarom voor deze blog mijn motivatiebrief voor Achmea, maar eens uit de oude doos gehaald. Er staat in dat ik van uitdagingen houd, sterke analytische vaardigheden bezit en ook nog eens makkelijk met mensen praat. Hoewel ik deze eigenschappen ook daadwerkelijk bezit, mis ik toch wel wat diepgang in de brief aangezien ik zorgvuldig om de hete as heen draai. Niet erg verrassend, want het was een van de eerste motivatiebrieven die ik schreef en als student deed ik niet veel aan zelfreflectie (deed jij dat wel?). Bij sollicitaties kreeg ik het dan ook Spaans benauwd als me gevraagd werd welke goede en slechte eigenschappen ik had en of dat ik deze ook nog eens toe zou willen lichten…

Na 2 maanden werken bij Achmea heb ik toch al een veel beter beeld van wie ik ben, hoe ik overkom, mijn sterke punten, maar ook mijn ontwikkelpunten. Ik wil het komend half jaar beter leren verbinden, processen veranderen en beter luisteren. Tegelijk er ook achter komen waarom ik bepaalde situaties als vervelend ervaar en waarom dit mij dan kan demotiveren.
 
Tijdens de selectie van Achmea heb ik een spiegel voorgehouden gekregen, maar ook de twee maanden werkervaring hebben geholpen. Daarnaast heb ik net mijn eerste Meeting of Minds (MoM) achter de rug met mijn medetrainees. Ik heb Robert, Nicky, Stephanie, Lucas en Bert al goed leren kennen door de bakken koffie, borrels en trainingen die we samen gevolgd hebben. De MoM zorgde er echter voor dat we onszelf, maar ook elkaar nog een stuk beter hebben leren kennen. We hebben gepraat over wie we zijn, waar we vandaan komen en wat we hebben meegemaakt. Dit zorgde soms voor heftige emoties en het voelde af en toe ook onprettig, maar het zal ons helpen bij de persoonlijke ontwikkeling die we willen doormaken. Door dit samen te ondergaan kunnen we elkaar helpen om onze doelen nog beter te bereiken.
 
Deze bewustwording is een eerste stap. Met hulp van je medetrainees, je mentor en je manager van je opdracht worden we alle zes geholpen om effectief wat met deze bewustwording te gaan doen. Een belangrijke randvoorwaarde is dat we alle zes fouten mogen maken. Niet dat je als trainee graag fouten maakt (ik heb er zelfs een hekel aan), maar de ruimte die we hiervoor krijgen zorgt er wel voor dat je eerder vragen durft te stellen en je eerder acties durft te ondernemen waar je misschien minder goed in bent. Op deze manier leer je ook een andere kant van jezelf kennen en ga je eerder buiten de voor jezelf gebaande paden. Mijn eigen ervaring is dat ik vaak in mijn studententijd bij commissies of groepswerk de rol koos die me wel goed lag, maar nu probeer ik juist een andere rol op te pakken, zonder hier meteen op afgerekend te worden.
 
Bij de vorige blog had ik het er nog over dat resultaatgerichtheid binnen het traineeship belangrijk is, maar het belangrijkste is de groei die je maakt in twee jaar traineeship. Dan is het goed om te weten wie je daadwerkelijk bent en is het soms goed om juist door fouten maken te leren, zodat je goed weet welke competentie kaarten je écht op tafel kan leggen!

 

Fijne dagen en alvast de beste wensen!
Timo

Als je geïnteresseerd bent in het Financieel Management Traineeship dan kan je vanaf nu weer solliciteren.

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code