ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

2012: kilometers maken!

Op de grens van het oude naar het nieuwe jaar kijk ik een beetje terug, maar veel liever vooruit.

Kilometers

In 2012 heb ik een record aantal kilometers afgelegd tussen verschillende locaties: Leeuwarden, Apeldoorn, Zwolle, De Meern en Zeist. Wat me daarvan bij blijft zijn vooral de verhalen achter de collega's. Die je hoort als je met elkaar meereist. Soms met z'n vieren in een (huur)auto, maar vaak ook in de trein. Of tijdens een onverwachte lift terug naar huis. Het komende jaar ga ik voor minder kilometers en wil ik meer spelen met de voorzieningen en de technieken die er zijn. Zonder een mooi verhaal te missen.

Laptop

Verder liet ik noodgedwongen al mijn Achmea apparatuur vervangen. Laptop, dockingstation, toetsenbord en muis dreven op een ochtend in het water (gevalletje waterschade op de thuiswerkplek) en mijn mobiele telefoon verloor ik in de trein. Genieten van de rust was er niet bij, binnen een dag was ik weer online en bereikbaar. Blij was ik met de komst van WiFi in het pand in Leeuwarden. Maakt het flexibel werken net weer wat flexibeler!

Project

In september hield mijn inzet voor het SAP CRM project op en korte tijd later kon ik starten bij een nieuw project: project Verhogen Pensioenleeftijd 67. Het gaat een monsterklus worden om alle klanten met een fiscaal bovenmatige pensioenregeling een aanbod te doen in 2013. Zodat alle pensioenregelingen op 1 januari 2014 voldoen aan de fiscale wetgeving. Heel 2013 werk ik voor dit project, binnenkort kom ik er uitgebreid op terug.

Spreekuur

In oktober organiseerde de Achmea Academy opnieuw pensioenspreekuren. Voorgaande jaren deed ik de pensioenspreekuren extern, dit jaar intern. Een heel mooi initiatief waarbij je geïnteresseerden helpt om inzicht te geven in hun pensioenopbouw of antwoord geeft op pensioenvragen. En bijvoorbeeld laat zien op welke manier je een waardeoverdracht kunt aanvragen. Wil jij in 2013 ook meer weten over je pensioen? Kijk dan op www.wijzeringeldzaken.nl voor een bijeenkomst bij jou in de buurt.

Communicatie

Elk jaar worden er weer nieuwe woorden en afkortingen verzonnen, zo ook in 2012. We printen niet meer op een printer, maar op een MFP en we introduceerden binnen ons team een CL (commercieel loket). Maar wat veel belangrijk is, is dat Vertrouwd Communiceren voor heel Achmea is ingevoerd. We willen de meest vertrouwde verzekeraar zijn en Vertrouwd Communiceren gaat ons daarbij helpen. We laten dat onder andere zien in onze klantcommunicatie. Onze klanten krijgen een brief of een e-mail die begrijpelijk, duidelijk en op maat is.

Beoordeling

Bij het einde van het jaar hoort altijd een beoordelingsgesprek. In het begin van het jaar heb ik afspraken met mijn leidinggevende gemaakt en die zijn vastgelegd in een "Compas". Halverwege het jaar hebben we de voortgang besproken en zijn er afspraken aangepast of toegevoegd. Ik was blij te horen dat ik alle afspraken gehaald heb en een aantal zelfs overtroffen. Ik heb kunnen laten zien waar ik goed in ben, heb kansen gekregen, met beide handen gegrepen en ben ervoor gegaan. Voor 2013 liggen er mooie uitdagingen, ik heb er zin in!

Verdriet

Was dit dan een jaar met alleen maar fijne, leuke, mooie momenten en vooral veel werk verzetten? Nee, er was ook verdriet. Om het slechte nieuws en kort daarna het overlijden van twee collega's, eerst Louis en een paar maanden later Gert. Gelukkig kun je ook verdriet delen… 

Dank

Hiermee sluit ik het blogjaar 2012 af. Dank dat jullie weer een jaar lang mijn blogberichten lazen en dank voor alle reacties op welke manier dan ook. Het geeft energie om ook volgend jaar weer verslag te doen. Ik wens je een mooi en gezond 2013!

  

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code