JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Blikvanger gezocht!

Ken je ‘m, dé telefoon van Apeldoorn? De reusachtige blikvanger die tot eind vorig jaar voor het kantoorgebouw van Centraal Beheer Achmea stond. Even Apeldoorn bellen in groots formaat. Met 3500 kilogram een beeldbepalend object; een forse telefoon, grijs met de ronde draaischijf van weleer. Het symbool van de slogan ‘Even Apeldoorn bellen…’ Voor de inwoners van Apeldoorn was de karakteristieke telefoon 23 jaar een herkenningspunt van de stad. Het toestel staat in het Guiness Book of Records te boek als de grootst werkende telefoon.
De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Ook Centraal Beheer Achmea is volop in beweging. Met een historie van meer dan 100 jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste directe verzekeraar. Vooral groot geworden door het directe contact, Even Apeldoorn bellen… zo simpel is het!
Maar de tijden zijn veranderd. Ook voor verzekeraars wordt internet steeds belangrijker bij het klantcontact. Even Apeldoorn bellen zal altijd blijven. Maar het contact met onze klanten ontwikkelt: Even App-en, Even twitteren, Even chatten…. etc. Ook dat kan tegenwoordig.
In deze veranderende wereld sluit de grote telefoon niet meer aan bij waar het Centraal Beheer Achmea van vandaag de dag voor staat. Daarom werd het tijd voor een nieuwe blikvanger. Diverse musea, waaronder het Openlucht Museum in Arnhem toonden belangstelling en wilden de grote telefoon graag overnemen. De medewerkers kregen de keuze voorgelegd wat te doen met de grote telefoon: houden of weggeven. De betrokkenheid en trots op de grote telefoon bleek uit de vele reacties en de uitslag: behouden. Het apparaat met een doorsnede van 5 meter werd eind 2012 verplaatst naar het parkeerterrein. Op deze nieuwe plek wordt de grote telefoon onderdeel van een ‘walk of history’ over de Achmea Campus, met herkenbare symbolen uit het rijke verleden van Centraal Beheer Achmea.
Op zoek naar een nieuw in het oog springende blikvanger hebben we een publiekswedstrijd uitgeschreven. Voor een nieuw beeldbepalend ‘Even Apeldoorn Bellen’ object. De uiting moet bij Centraal Beheer Achmea passen: deskundig, sympathiek en met een knipoog. Wij zoeken een symbool dat past bij de huidige tijd en bij ons bedrijf dat in beweging is en continu moet innoveren om voorop te blijven lopen. We zoeken geen nieuwe telefoon, maar een fysieke uiting van de ‘Even Apeldoorn Bellen….’ en Centraal Beheer-beleving. Sympathiek en met een knipoog. Tijdlood en eigentijds.
Afgelopen week is de inzendtermijn gesloten. Meer dan 200 originele, grappige, verassende ideeën hebben we ontvangen. Geweldig zoveel betrokkenheid en creativiteit. Met inzendingen van collega’s, van inwoners van Apeldoorn en van creatievelingen uit het hele land. De jury krijgt er een pittige klus aan. Komende week komt de jury, met onder andere de Burgemeester van Apeldoorn John Berends, ondernemer Annemarie van Gaal en trendwatcher Bob van Leeuwen samen. Zij gaan uit alle inzendingen een top vijf samenstellen. Vervolgens worden deze vijf geselecteerde ideeën voorgelegd aan een afvaardiging van medewerkers van Centraal Beheer Achmea, zij bepalen hieruit hun top vijf. De directie zal met deze waardevolle uitkomsten het eindbesluit gaan nemen. Op 6 juni zal de nieuwe blikvanger onthuld worden.
Ik ben benieuwd naar de eerste reacties van de jury en hun top vijf de komende week!
 

Opmerkingen

Henry

Al eens bekend wie de winnaar is?
 op 13-3-2013 14:43

Re: Blikvanger gezocht!

De jury heeft inmiddels een top 3 samengesteld. Deze worden nu voorgelegd aan een afvaardiging van de medewerkers. Daarna zal een besluit genomen worden. Nog even spannend dus! Thea Freudenberger
 op 3-4-2013 11:38

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code