ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

De Conventie van Achlum

Met zoveel journalisten, televisie- en internetverslaggevers aanwezig op de Conventie van Achlum, waag ik me maar aan een simpel dagverslag! Een tijdje terug hoorde ik dat ik een toegangskaart kreeg. Daar was ik zo door verrast, dat ik direct mijn hulp aanbood als dank voor de kaart. En vervolgens kreeg ik de functie van PA (personal assistent)! Doel was het begeleiden van een aantal sprekers tijdens hun bezoek aan de Conventie. Leuk en spannend dus.  

De dag begon vroeg. Een aantal collega’s heb ik opgehaald bij station Mantgum en daarna direct door naar Achlum. Na het ‘incheckeAfbeelding 004.jpgn’ eerst het dorp, alle spreeklocaties en tenten bekeken, zodat we straks precies wisten waar we moesten zijn. En toen vloog de ochtend en middag voorbij: sprekers ontmoeten, naar de verschillende locaties toe, lunchboxen regelen, vooral rustig blijven, direct door naar de volgende locatie en afsluitend een uurtje achter de ‘spekersbalie’ gestaan (binnenkomende sprekers koppelen aan hun persoonlijke assistent). Meerdere malen per dag overviel me het aan-alles-gedacht-gevoel van Centraal Beheer Achmea!

Nadat mijn ‘werkdag’ erop zat, heb ik mijn man, kinderen en collega PA’s opgezocht. In de pastorietuin konden we wat drinken en rustig zitten, maar niet voor lang. Bill Clinton kwam eraan! Ik had een prachtige zitplaats vooraan op de vierde rij en heb, gehuld in plastic poncho, ademloos geluisterd. Wat bijzonder om hier bij te mogen zijn. En als je aan me vraagt: “Wat is je het meest bijgebleven van zijn speech?” dan zijn dat zijn woorden: “We zijn voor 99,5% hetzelfde, maar we praten 99,5% van de tijd over hoe verschillend we zijn. Verschillen tussen mensen zijn belangrijk, maar dat wat we als mensen delen is veel en veel belangrijker”. 

Gisteren (zondag) ben ik gaan nagenieten. Ik heb een aantal video’s bekeken via de site en de vele reacties op twitter gelezen. Wat zijn er mooie woorden gezegd en wat heeft het veel bij mensen losgemaakt. Gefeliciteerd Achmea en bedankt bewoners uit Achlum en alle collega’s die hier maanden hard aan gewerkt hebben. Het was een dag die ik niet snel zal vergeten!
Afbeelding 017.jpg

Opmerkingen

heel gaaf!

Hey Marloes,

kwam er maar steeds niet toe om jouw blog te lezen, maar vannacht lukte het me. Begrijp volledig jouw gevoelens. Heb die in het verleden gehad met een ander groot politicus, maar evenzeer inspirerend, Sicco Mansholt. Vraag Ragnilkd maar naar haar ervaringen met hem! Daarnaast vanuit de politiek natuurlijk ook met anderen, bijvoorbeeld Relus ter Beek. Totaal verschillend, maar sommigen blijven je bij, vanwege hun inspiratie en als je ze dan zo na mee kunt maken, dan is dat een ervaring, die je je hele leven lang bij blijft. Ook al stroken ze niet met je eigen opvoeding, dan toch is het goed om je ervoor open te stellen. Heb met jouw vader vroeger heel wat nachturen zitten discussieren over politiek en sociale achtergronden, waarbij wij meilenver uit elkaar lagen. Hij was van uiterst links in heel korte tijd naar "bijna" rechts tot nog iets verder gedraaid en ik was toen nog links, hoewel nooit zo ver als hij. Vermoed, dat ik nog steeds links ben, alhoewel ook dat maar betitelingen (of is dat een germanisme?) zijn. Heb er een ding uitgeleerd: kies je eigen weg, want het is jouw leven en jouw toekomst en niet die van jouw ouders, of je broers en zusters! Het is een wat harde ingreep soms, maar het geeft jou uiteindelijk wel de ruimte jezelf volledig te ontplooien en daarmee je kinderen.

sorry voor dit filosofische verhaal, maar zo heb ik mijn eigen leven beleefd, terugblikkend!

groeten,

Freddie
 op 2-8-2011 3:06

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code