ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Jubileum

In de zomer van 2000 besluit ik dat het hoog tijd is voor een nieuwe baan. Ik stel maar twee voorwaarden aan het nieuwe bedrijf waar ik wil werken. Graag veel collega's om me heen en ook een vestiging in het noorden van het land. Daar woont namelijk mijn 'prille liefde'. In de zaterdagkrant valt de paginagrote advertentie van Centraal Beheer op. Relatiebeheerders gezocht op de afdeling pensioenadministratie in Apeldoorn. Ik solliciteer en mag op gesprek komen. Tijdens het gesprek kom ik niet uit mijn woorden. Even denk ik: 'dit wordt niets...', maar ik mag een week later terugkomen om het gesprek over te doen. Het heeft blijkbaar zo moeten zijn en ik denk niet dat het veel sollicitanten overkomt. Beter voorbereid ga ik opnieuw het gesprek aan en ik krijg de baan! We spreken af dat ik 1 november 2000 in dienst kom. Dan kan ik vooraf nog een maand backpacken in India. 

Mm.JPG

We gaan op reis en ik word ziek. Heel Erg Ziek. Op 1 november zit ik niet achter een bureau, maar lig ik in het ziekenhuis. Ik wil geen bloemen op mijn kamer, want geplukte bloemen gaan altijd d.... Toch komt er een hele grote bos.  Met een kaartje: "van je collega's van Centraal Beheer" en daaronder een afdelingsnaam in afkortingen. Ik had nog niet 1 collega ontmoet. Nu nog kan ik je vertellen wat de kleuren van die bos bloemen waren. Artsen vertellen me hoeveel geluk ik heb gehad (iets met oog en naald). Na een herstelperiode van maanden kan ik eindelijk beginnen in Apeldoorn!

Ik stap de wereld van pensioenverzekeren binnen. Salarisgegevens van deelnemers ontvangen we op een diskette. We communiceren met de klant per brief, per email mag nog niet. De kasten puilen uit met dossiers. Ik sta dagelijks vele documenten te kopiëren. Er ontstaan vriendschappen. Tussen-de-middag eten we warm in het bedrijfsrestaurant. Het werk is leuk, ik heb het naar mijn zin. De wens om naar Friesland te verhuizen, komt sneller dan verwacht. Ik vraag eind 2001 overplaatsing aan en een paar weken later werk ik al in Leeuwarden. Maar ik blijf nog regelmatig in Apeldoorn komen.

Ook in Leeuwarden voel ik me thuis. Ik leer Fries te verstaan en te lezen. En rol van het ene project in het andere. De wetswijzigingen volgen elkaar snel op en dit blijft gevolgen hebben voor alle pensioenregelingen die we administreren. Toen hoorde ik verhalen over kaartenbakken, microfiches en ponsmachines met een kleine zucht aan.  Nu vertel ik stagiaires dat we jaren terug echt alle gegevens van een deelnemer handmatig overnamen als we een offerte wilden verstrekken. Een spoedofferte werd via de fax verzonden. Diezelfde fax die onlangs van de afdeling is gehaald. 

Er zijn weinig dagen, dat ik niet met plezier naar mijn werk ga.  Op 1 mei 2013 ben ik officieel 12,5 jaar in dienst. Ik gooi er even een cliché tegenaan: de tijd is voorbij gevlogen. In 2000 had ik twee redenen om te solliciteren. Ik kan nu een veelvoud van redenen opnoemen om te willen blijven. Het voelt nog steeds goed. Achmea is een bedrijf wat bij mij past. Voor mij geen borrel of diner om het jubileum te vieren. Het budget gaat naar een goed doel. Dit geld geeft een hele groep kinderen ver weg een bijdrage in hun dagelijkse onderhoud en ze gaan een dagje uit. Geld verdienen is belangrijk, maar ervaringen beleven onbetaalbaar. Ik ben blij dat ik op 1 dag mijn jubileum en een levensbepalende ervaring kan vieren. En dat ergens op de wereld anderen daarvan kunnen meegenieten..

 

PS: wist je dat Achmea 0,5% van de nettowinst schenkt aan goede doelen via de Achmea Foundation

 

 

Opmerkingen

gaaf!

Hey Marloes,
heerlijk stuk om te lezen. Geeft toch fantastisch aan hoe sterk je bent! Ondanks alle twijfels, die je die 12,5 jaar zult hebben gehad, kijk je nu positief terug, terwijl bij aanvang in een heel diep dal zat! Maar als je je uit zulke dalen weet te knokken, dan ben je sterk. Kan precies voelen, wat jij voelt. Had zo'n moment vorig jaar op mijn verjaardagsfeest en dat geeft zoveel kracht om nog vel meer te gaan doen! Geniet ervan, en dat ook nog anderen er van meegenieten, dat geeft je nog veel meer inspiratie!
Hey, groeten naar Itens aan allemaal!

Freddie
 op 17-4-2013 1:48

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code