JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Het geheim van Centraal Beheer

“Wat zul je het deze week rustig hebben” werd mij tijdens de Even niet vergaderen week van Centraal Beheer meerdere malen gezegd. Dat had ik ook verwacht, maar deze week kreeg een verrassende wending. De Even niet vergaderen week bij Centraal Beheer, we hebben er flink de media mee gehaald. Diverse media belden voor verdere informatie. Ik was op Radio Rijnmond en op Radio 1 België. Ook BNR, RTL 4, Radio 1, Financieel Dagblad en NRC hebben er aandacht aan besteed. Het thema leeft breder dan alleen binnen Centraal Beheer en niet alleen deze ene week. Zo had ik vandaag nog een interview voor de Telegraaf.

 
Het leek wel alsof we het er om bedacht hadden, zoveel media aandacht. Het was natuurlijk een prachtige gelegenheid om Centraal Beheer op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Maar dat was helemaal niet ons geheime doel. We wilden intern een bewustwording op het vele vergaderen los maken, een experiment om eens op een andere manier te werken. Vergaderen is zeker belangrijk voor een heldere besluitvorming. Maar onze agenda’s puilen uit, we gaan van vergadering naar vergadering. Dat kan ook anders. Via de informele weg. Door elkaar sneller op te zoeken. Door ruimte te creëren en ook te pakken. En door kritisch te zijn bij de opzet en aanwezigen van een vergadering. Na deze week ga ik hier bewuster mee om, dat wil ik zeker vasthouden!
 
Nog maar net de drukte van de Even niet vergaderen week achter de rug, doken we met een klein, divers team volop in de voorbereidingen van Project Euro. Een geheime missie, met een kleine groep collega’s. En dit keer wel met een geheim doel. De samenwerking verliep als een speer. Wat een energie en teamwork. Ons communicatieteam ging aan de slag met onder andere persberichten, antwoorden voor mogelijke persvragen en informatie voor te verwachten klantvragen voor collega’s aan de telefoon. En om de collega's alvast mee te nemen in het grote geheim, werd Even Sneaken gelanceerd. Collega's werden via dagelijks nieuwe hints uitgedaagd uit te zoeken wat het grote geheim van Centraal Beheer was. Vorige week dinsdag ging het grote geheim gepland de buitenwereld in. Wat ontstond er een rumoer en ophef. Landelijke media doken er boven op. En wij, wij genoten met volle teugen. Maar in stilte. Even sneaken, binnen en buiten de organisatie: niemand had weet van het grote geheim van Centraal Beheer.
 
Tot afgelopen donderdag. Begin van de avond werd het geheim bekend gemaakt. Het persbericht ging 's avonds om half zeven uit en RTL Boulevard had de primeur. De (social) media machine ging volop draaien. Radio 1, NOS, Shownieuws, Telegraaf, NRC.... iedereen had het erover. We waren even Trending Topic op Twitter. Dat het geheim van Centraal Beheer zo groots werd opgepakt, we hadden het alleen maar kunnen dromen. Dit was geweldig!
 
Had jij het geheim van Centraal Beheer al ontdekt? Anouk was inderdaad niet dronken, de filmpjes die op internet opdoken waren de aftrap van de nieuwe Centraal Beheer campagne. Met een prachtige Even Apeldoorn bellen commercial, met Anouk in de hoofdrol. Een unieke, eenmalige samenwerking.
 
Wat een teamprestatie! Ik ben trots op de samenwerking en het resultaat. Collega’s bedankt!

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code