ALS JE MAAR LANG GENOEG ACHTER DE KUDDE AAN LOOPT, KOM JE VANZELF IN DE STRONT TERECHT

Leonie Teeuwen [30]
Management Trainee

Het werkwoord werken

Werken. Ik werk, jij werkt, hij werkt, wij werken, jullie werken, zij werken.

Tot voor kort was jij werkt en hij werkt prima, maar was van ‘ik werk’ en ‘wij werken’ nog geen sprake. Tijdens mijn middelbare schooltijd en studie verdiende ik ook mijn eigen geld, maar toen studéérde ik. Dat werkwoord sprak me wel aan. Nu wérk ik en is het opeens geen bijzaak meer, maar hoofdzaak. Een vreemde gewaarwording.

Toen ik in november afstudeerde binnen Financial Economics in Rotterdam en me ging oriënteren op mijn eerste baan, kwam ik via trainees in contact met Achmea. Mijn interesse was gewekt, ik wilde naar de Business Course! Deze twee dagen waren intens en inspirerend en hebben er voor gezorgd dat ik enthousiast huiswaarts keerde. Zou het me gaan lukken? Het heeft zijn vruchten afgeworpen: 1 mei ben ik met 5 andere trainees gestart. En guess what, we zijn met 4 van de Business Course. Allemaal aan het werk, wij werken!

Samen met Renée, Simon, Stijn (samen met mij Management Trainees), Jaap en Emiel (Financial Trainees) ben ik 1 mei begonnen aan een tweejarige rollercoaster die nog maar net van start is maar nu al voor enerverende momenten zorgt. Zo had onze eerste maand als trainee nog niks met Achmea te maken, maar vooral met de inhoud van het verzekeren. Wij gingen de WFT-cursussen doen! WFT staat voor Wet Financieel Toezicht en zorgt voor meer inhoudelijke diepgang (en levendige discussies) in je traineegroep. Daarnaast hebben we met elkaar van de zon genoten, traineeborrels bezocht, de Bierfabriek van binnen gezien en ook aan de Zeedijk kroegentocht onder leiding van Stijn moesten we geloven. Een fijne start van mijn werkende leven. Afgelopen week ben ik begonnen met mijn eerste traineeopdracht in Apeldoorn. Met trots kan ik zeggen: ‘ik werk’!

Opmerkingen

Harde werker die je bent, trots!

Veel succes!
 op 4-6-2013 11:11

Sophie voor Leo

Leo! Je eerste blog!! Jeetje dubbel aan het werk: als trainee en als blogger! Veel succes!!
 op 4-6-2013 12:12

Laurie voor Leo

Heel leuk om je zo van een afstandje te volgen!
 op 4-6-2013 18:34

!

Wow Leo, dat doe je goed!
 op 4-6-2013 22:49

Hoi Leonie

Leuk dat je ook bent gaan bloggen! En een heel herkenbaar stukje ;). Bij welk team ben je in Apeldoorn begonnen?

Tot in juli op de traineedag!

Groetjes
Timo
 op 6-6-2013 10:42

Welkom

Welkom in Apeldoorn Leonie! Geniet vooral ook van het werkzame leven.... Groeten, Thea Freudenberger
 op 6-6-2013 17:32

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code