[0]

Kalimera, ti kanis?

Denk er het Griekse alfabet bij en je hebt “goedemorgen, hoe gaat het met jou”? Ik kan daar volmondig “kala” opzeggen: “het gaat goed”! Zoals ik al in vorige blogs heb aangekondigd, ben ik vertrokken naar Athene om bij Interamerican mijn tweede trainee opdracht uit te voeren. Ik ben aan de slag gegaan bij het onderdeel business development van de divisie Life and Health. Ik heb hier lang over nagedacht, maar ben erg blij dat ik de uitdaging ben aangegaan! De voornaamste redenen waarom ik naar Athene ben gegaan zijn:

(1) De dynamiek van Griekenland spreekt me aan. Ook de relatief grote culture verschillen tussen Nederlanders en Grieken vind ik erg interessant.

(2) Ik kan hier een goed beeld krijgen van de business (ik zie hier de verschillende onderdelen en processen een keer niet vanuit een financiële invalshoek). Wat vergemakkelijkt wordt doordat Interamerican een stuk kleiner is dan Achmea (overigens nog steeds een grote verzekeraar in de Griekse markt).

(3) De vrijheid om zelf projecten of veranderingen in de organisatie op te starten en te leiden. Organisatiesensitief zijn en aanvoelen welke ideeën kans van slagen hebben en dat onder hooggespannen verwachtingen, want men verwacht hier nogal wat van collega’s die uit Nederland overkomen!

(4) De positieve ervaringen van andere trainees. Ik zit op een plek waar best veel trainees hebben gezeten en ze gaven allemaal aan zowel hun soft als hard skills een flinke boost hebben kunnen geven. Maar bovenal verwacht ik dat het werken in het buitenland mij zal helpen om de leercurve die ik in de afgelopen opdracht heb ingezet door te zetten!

Tot nu toe bevalt het in elk geval erg goed. Ik heb al een aantal leuke projecten opgestart waarbij ik door mijn kennis uit Nederland meteen van waarde heb kunnen zijn. Ik heb enorm lieve en zorgzame collega’s en ik heb het idee dat ik al redelijk gewend ben aan de Griekse manier van werken. Voor mijn gevoel was de overgang van Nederland naar Griekenland kleiner dan van het studentenleven naar het werkende leven. Tegelijkertijd moet ik wel proberen om de balans te vinden tussen het aanpassen aan de Griekse werkmentaliteit en mijn eigen Nederlandse werkmentaliteit.

Buiten het werk bevalt Athene ook uitstekend! Ik vind het een heerlijke stad, met heerlijk eten en er zijn veel mooie mogelijkheden om uit te gaan, cultuur te snuiven of om gewoon op een van de stranden te liggen. Het enige wat ik wel enorm mis is mijn vriendin, mijn familie en mijn vrienden. Gelukkig zullen ze me allemaal een bezoekje gaan brengen en heb ik hier ook al redelijk wat vrienden gemaakt. Er liggen de komende tijd ook mooie projecten op stapel, nu nog hopen dat ik de warme zomer overleef!

Ik houd jullie in elk geval op de hoogte!

Yiassas
Timo

Opmerkingen

Succes!

Hi Timo,

Succes met jouw traineeship in Athene. Het klinkt leuk en het is vast een mooie ervaring. Weet jij of er op dit moment kansen zijn om als Nederlands sprekende bij Interamerican aan de slag te gaan? Ik kom graag met je in contact!

Groetjes,
Annika
 op 15-4-2016 9:18

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code