ALS JE MAAR LANG GENOEG ACHTER DE KUDDE AAN LOOPT, KOM JE VANZELF IN DE STRONT TERECHT

Leonie Teeuwen [30]
Management Trainee

Mijn team en mijn coaches

Van Gaal zei in 1992 als trainer van Ajax: “Toen ik zag dat ze elkaar gingen coachen, wist ik dat we de Champions League konden winnen”. Ze wonnen de Champions League in 1995.

Toen ik begin april hoorde dat ik was aangenomen bij Achmea, dacht ik dat er per 1 mei gewerkt ging worden. Gewoon werken, je weet wel: achter een bureau met een computer en dan gewoon aan de slag met belangrijke dingen. Niets was minder waar, daar ging nog een hoop aan vooraf! Als trainee binnen Achmea word je niet zomaar aan je lot overgelaten. Jouw lot is in handen van een team dat jou coacht om jou de Achmea Champions League te laten winnen.
 
Oud-traineebuddy & Managers
Laat ik bij het begin beginnen. Binnen het traineeship heb ik begeleiding van een oud-trainee-buddy, die mij onder andere heeft geholpen met de zoektocht naar mijn eerste opdracht. Dit is voor mij Minke. Minke stelde mij veel vragen: “Wat vind je leuk? Wat wil je leren?”. We hebben samen drie mogelijke opdrachten gevonden die mij interessant leken. Na gesprekken te hebben gevoerd op drie verschillende afdelingen binnen Achmea, ben ik terecht gekomen op de afdeling Verkoop Particulier binnen de divisie directe distributie. Een mooie afdeling, goede sfeer, een klik, een uitdaging en een berg dynamiek. Daar doe je het toch voor? Mijn managers Bart Rabou en Chris de Witte zullen mij in mijn eerste opdracht coachen en mijn persoonlijke ontwikkeling in de gaten houden.
 
Management Traineeship
Daarnaast krijg ik vanuit het management van het traineeship begeleiding. Dit gaat om praktische zaken als een laptop, maar ook kan ik met al mijn inhoudelijke en persoonlijke vragen bij hen terecht. Het is een fijn gevoel dat de deur altijd openstaat en dat mijn lot bij hen in goede handen is.
 
Mentor
Ook heb ik twee weken geleden mijn mentor voor het eerst ontmoet. Wat een enerverend gesprek! Je wordt als trainee gekoppeld aan een doorgewinterde Achmeaan, die jou kan helpen met je persoonlijke ontwikkeling en je het gehele traineeship zal volgen. Mijn gesprek met Rob was heel leuk en leerzaam, hij kent Achmea door en door en heeft een hele rugzak met bagage. We hebben afgesproken de komende maanden 1 keer per maand bij elkaar te komen, om mijn voortgang te bespreken.
 
Reserve team
Naast het feit dat ik een aantal ‘officiële’ teamgenoten en coaches heb, kreeg ik er ook nog gratis en voor niets een heel reserve team bij: de trainees en oud-trainees. Tijdens de borrels, op de gang, bij de kwartaalbijeenkomsten of gewoon even via de interne chat, dankzij die coaching voel ik me pas écht trainee! Samen winnen wij die Champions League wel!

 

Opmerkingen

Re: Mijn team en mijn coaches

Leuk en herkenbaar stuk Leonie! En grappig om te lezen dat Van Gaal hetzelfde heeft gezegd als Ernst Happel in '67 als trainer van Feyenoord. Goed voorbeeld doet volgen...
 op 3-7-2013 14:42

`Reserve-team`

Ha Leonie! Wat leuk dat jij ook aan het bloggen bent geslagen. Kan ik je ervaringen ook volgen tijdens mijn tijdelijke `transfer`;).

Groetjes,

Elleke
 op 5-7-2013 8:53

Re: Mijn team en mijn coaches

Leonie, wat een leuke blog! En fijn dat ik iets heb kunnen bijdragen :). Snel weer een koffie doen?
 op 11-7-2013 22:03

Re: Mijn team en mijn coaches

Leonie, wat een leuke blog! En fijn dat ik iets heb kunnen bijdragen :). Snel weer een koffie doen?

Groetjes,
Minke
 op 11-7-2013 22:04

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code