WEES JEZELF EN MAAK HET VERSCHIL

Evelien Bulle [32]
Teamleider Klantenservice

Bloed, zweet en tranen

Dat zou je verwachten bij het schrijven van je eerste blog voor werken bij Achmea. Zonder al te hard te zwoegen en zweten wil ik jullie met mijn blogs mee nemen in de wereld van een zorgverzekeraar en hoe ik daardoor nu de gezondheidszorg beleef.

Bloeddonatie
Na een intensieve coachingsdag besluit ik toch nog even langs Sanquin te gaan voor een bloedafname. Voor mij is het een kleine moeite en ik kan hiermee een iemand die het hard nodig heeft goed helpen. Want als jou iets ernstigs overkomt, verwacht je toch ook dat je bloed krijgt? Maar wist je dat maar 2,5% van alle Nederlanders bloeddonor is en er dus maar 400.000 donors in Nederland zijn? Kost bloeddonor zijn echt bloed, zweet en tranen?

Hartelijk ontvangst
Als ik binnen kom word ik direct hartelijk ontvangen door de receptioniste. Met een rode map in mijn handen lijden de pijlen op de grond mij naar de wachtkamer. Hier vul ik een checklist in om te kijken of ik gezond ben en dus bloed kan geven. Even later wordt ik opgehaald door de verpleegkundige die mijn vragenlijst doorloopt en mijn bloedglucose checkt door een vingerprik en maakt een praatje met mij over mijn gezondheid. Niets word aan het toeval overgelaten, de aanwezige arts word nog even om advies gevraagd of ik wel mag doneren omdat ik op vakantie ben geweest in Azië. Na de goedkeurig volg ik met de rode map in de hand de pijlen op de grond naar de bloedafname plek.

Energievol
De verpleegkundige begeleidt me naar een stoel waarna ze verder praat over haar drive om verpleegkundige te worden en waarom ze het werk zo leuk vindt. Na een korte prik in mijn arm vertelt ze dat ze graag met mensen werkt en daar blij van wordt. Ze vertelt dat ze zichzelf heeft omgeschoold tot onderwijsassistente, omdat ze enorm veel energie krijgt van het werken met kinderen met een leerachterstand. Daarnaast werkt ze nu nog een paar avonden bij Sanquin, puur om anderen te helpen. Terwijl de verpleegkundige mij dit vertelt, bedenk ik mij dat ík energie krijg van dit soort gesprekken met het zorgveld. Wat doen de zorgverleners precies en waar zit die intrinsieke drive om zorg te leveren?

Klantwaarde
Bij Sanquin zie je dat ze jou als klant erg waarderen en alles super efficiënt is ingericht. Ze gebruiken gekleurde mappen voor onderscheid tussen nieuwe (blauw) en bekende (rode) donoren, pijlen voor de patiëntenstroom waarbij je wordt geleid van de keuring tot de bloedafname. Een goed geregelde zorg en als cliënt voel ik me toch erg op mijn gemak. Met weinig financiële middelen (Sanquin heeft veel vrijwilligers) toch goede zorg bieden. Een mooi voorbeeld voor ander zorgverleners bedenk ik me als mijn bloeddonatie in 8 minuten en 43 seconden er weer op zit. Met minder bloed en zonder zweet en tranen, maar met super veel nieuwe energie om goede zorg in te kopen verlaat ik het pand met een glimlach op mijn mond!

Wil jij ook een energievolle ervaring? Kijk dan op Sanquin.nl en geef je op als bloeddonor!

Opmerkingen

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd met je eerste blog Evelien Mulisch, dat er nog een hele reeks inspirerende teksten mag volgen. MvG I. S. te U.
 op 10-7-2013 10:09

Vol spanning

Zat al helemaal in spanning hoe de blog er over het werken op de afdeling zorginkoop eruit zou komen te zien. Maar dat komt vast en zeker later wel langs. Zal je blogs zeker volgen en zelf pak ik de draad ook maar weer eens op en ga weer langs de bloedbank. Kleine moeite, grote gift! Gr. RvR
 op 10-7-2013 12:22

Trots!

Klasse Eef,
Prima Blog, ga zo door!

MVG RvW namens T6 
 op 12-7-2013 9:43

leuke blog

 op 26-8-2013 15:57

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code