WEES JEZELF EN MAAK HET VERSCHIL

Evelien Bulle [32]
Teamleider Klantenservice

Komkommertijd

Het is komkommertijd in Nederland. Nu het lekker warm weer is geworden en veel Nederlanders aan het genieten zijn van hun welverdiende vakantie, is het in Nederland rustig. Op snelwegen sta ik niet in de file en ik lees dunnere kranten met nieuwsberichten die weken worden uitgemolken. Neem nou het voorbeeld van de wolf in Nederland? Waar we zelfs in het kabinet ons druk om maken? Een bedreiging voor de Nederlandse bevolking? Je zou het er bijna warm van krijgen…

Warmte

Gelukkig kun je het in Nederland in de komkommertijd ook nog warm krijgen van hard werken. Dit geldt zeker voor de gezondheidszorg in Nederland, want warm weer zorgt ervoor dat zorgverleners extra alert moeten zijn. Bijvoorbeelden de verpleegkundigen, die werkzaam zijn in verpleeg en verzorgingshuizen moeten bij 25 graden of meer een hitteprotocol volgen, waarbij op voldoende vocht voor de bewoners wordt gelet.

Bekommeren: Cure & Care
Ook bij zorginkoop wordt er hard gewerkt tijdens de komkommertijd. Zorginkoop streeft er naar om voor 1 januari alle contracten met de zorgverleners rond te hebben zodat verzekerden weten waar ze aan toe zijn als ze een polis afsluiten bij Achmea. Vanuit mijn trainee-opdracht bij “Paramedie” krijg ik de drukte goed mee rondom de contractering. Dan moet je denken aan het opstellen van de contracten, het inregelen in het zorgverlenersportaal, zorgaanbieders een contract aanbieden, ingevulde contracten controleren, nabellen en tarieven conform afspraken invoeren. Daarnaast zijn we ook bereikbaar om alle vragen en onduidelijkheden over de contracten van de zorgverleners op te lossen.
Ook tijdens mijn opdracht vorig jaar bij “Care Inkoop & beleid” was het hard werken in de zomer. De offertes van de aanbieders worden beoordeeld, een tegenvoorstel wordt besproken met de zorgverleners en alle afspraken worden goed vastgelegd. De afdelingen van zorginkoop zijn in deze zomermaanden hard aan het werk en bekommeren zich over goede kwalitatieve doelmatige zorg.

Komkommertijd in Nederland is voor mij dan ook goede BBQ met een stukje vlees (wolf of poema) op de BBQ en een lekkere komkommersalade. En in de gezondheidszorg is komkommertijd volgens mij de tijd dat zorgverleners en zorginkopers zich juist extra bekommeren om goede zorg aan te bieden aan onze verzekeren. Daar krijg ik het nou warm van!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code