ELKE REIS BEGINT BIJ DE EERSTE STAP

Marloes van der Meulen [43]
Adviseur Acceptatie en Beheer

Haal je pensioen uit de schoenendoos!

Als je in de krant leest over drie miljard euro per jaar bezuinigen door onder andere de pensioenopbouw te verlagen, denk je dan: "oei, hoe komt dat later met mijn pensioen?" Ik hoop het wel. 

In het project Verhogen Pensioenleeftijd 67 krijgen we veel hulp van andere afdelingen om alle klanten tijdig te informeren over de wijzigingen per 1 januari 2014. En de komende drie maanden werk ik in vrije tijd als promotiemedewerker voor het Rode Kruis en 3FM Serious Request in Leeuwarden. Hierdoor heb ik veel gesprekken gevoerd en voorstelrondjes gedaan. Het viel me op dat ik nog nooit zoveel over pensioen heb gepraat als de afgelopen tijd. Als ik 'vroeger' vertelde dat ik 'in de pensioenen' werkte, was dat niet echt een reden voor de ander om erover door te praten. 

Pensioenspreekuur

Nu merk ik dat het anders is, als ik vertel voor welk project ik werk. Er volgen vaak direct vragen over het eigen pensioen, maar ook vaak de opmerking dat ze geen enkel idee hebben wat er later aan pensioen zal komen. Ik vertel dan over mijn ervaring met pensioenspreekuren. Spreekuren waarbij je langs kunt komen met je schoenendoos vol pensioenpapieren. En dat we merken dat na afloop iedereen blij is met het inzicht, maar soms ook teleurgesteld is over de uitkomsten. Dat een kleine stap naar meer inzicht makkelijk te vinden is op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Drie verschillende stukjes 'inkomen voor later': AOW die in stapjes naar 67 jaar gaat, pensioen dat op 65 jaar blijft en het pensioen vanaf 1 januari 2014 op 67 jaar, het wordt er niet overzichtelijker van. 

Pensioen3daagse

Van 1 tot en met 3 oktober 2013 vindt de jaarlijke Pensioen3daagse plaats, georganiseerd door Wijzer in Geldzaken. Wijzer in Geldzaken is het platform van de Rijksoverheid en veertig partijen waar je betrouwbare informatie kunt vinden over je geldzaken.

Ook Centraal Beheer Achmea is partner van de Pensioen3daagse. Door het hele land zijn er activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk mensen te bereiken die meer willen weten over pensioen. Mijn pensioenadvies voor volgende week? Scheur je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) vandaag nog uit de envelop en ga op pad!

 

p3daagse.jpg

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code