[0]

Het aftellen is begonnen…

Al bijna zes maanden in Griekenland en de tijd gaat opeens wel erg snel! Nog 2 weken voordat ik weer vertrek naar het vertrouwde Nederland en ik weer intrek neem in mijn Utrechtse appartement. Het ontdekken is nu zowel op het werk als daarbuiten voorbij en is het tijd om te leveren en om buiten het werk vooral te genieten van mijn laatste dagen. Ik heb sowieso nog een grote uitdaging, want op de laatste dag van mijn verblijf hier (10 november) ga ik voor het eerst van mijn leven een marathon rennen! Een langverwachte droom die in vervulling gaat!
De afgelopen maanden heb ik veel nagedacht over mezelf en vooral waar ik naartoe wil gaan. De vele avonden op mijn balkon en door het verschil in opdracht en werksfeer in mijn huidige opdracht hebben dit gestimuleerd.
In plaats van na te gaan waar ik goed in ben, merk ik nu steeds beter wat ik in het werk leuk vind en dit is niet per se waar ik ook goed in ben. Ik wil heel graag de beste zijn, maar dan wel in iets wat ik leuk vind. In mijn studententijd heb ik bijvoorbeeld uitgeblonken in het zo diep mogelijk duiken in de inhoud, terwijl ik nu merk dat ik niet warm wordt van uren achter een pc rapportages of analyses maken. Ik vind het veel leuker om met mensen samen te werken, snel te schakelen en nieuwe dingen doen. Het steeds betere besef in wat ik leuk vind helpt me enorm om keuzes te maken.
You can have anything, but not everything at the same time”, een cliché, maar in mijn ogen raakt het bij mij wel de kern van mijn gedachten. Hoe vaak heb ik niet als student heel veel dingen gedaan, van de ene commissie naar dat andere vak, maar ik merk nu dat ik me beter op een aantal dingen kan focussen die ik belangrijk en leuk vind, dan maar alles doen. Na jaren dromen over de marathon, maak ik er nu dan ook echt tijd voor vrij!
Het focussen helpt me om voor mezelf rust te creëren. Dit voel ik zelf en valt andere ook op. Volgens velen kwam ik binnen bij Achmea als stuiterbal en ik krijg nu vaak te horen dat ik echt een stuk rustiger ben geworden! Ik blijf een energiek mannetje, maar door beter te kiezen en doseren ben ik veel effectiever. Een heerlijk gevoel!
Groetjes
Timo
PS. Ik plaats deze blog wat aan de late kant, want ben alweer terug in Nederland en heb de marathon overleefd!

Opmerkingen

Leonie

Leuk Timo, ik ben benieuwd waar ik sta aan het einde van mijn buitenland avontuur! Groetjes, Leonie
 op 25-11-2013 4:25

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code