[0]

Spelen met het speelveld

Afgelopen maandag ben ik gestart als Human Resource Development (HRD) Adviseur bij de divisie Zorg & Gezondheid. Nogal onverwacht voor de vele collega’s bij marketing Agis, waarnaar ik in juni nog de overstap maakte. Onverwacht ook voor mij, zo snel na mijn vorige overstap. Maar wel onvermijdbaar... 

Vergroten van het speelveld
Ik kan mij inbeelden dat mijn overstap naar HRD voor veel collega’s, vooral dan bij marketing Agis, totaal uit de lucht komt vallen. Het is immers slechts vijf maanden geleden dat ik - in eerste instantie ter vervanging van een zwangerschapsverlof - de kans kreeg om mijn speelveld te vergroten en de wereld van Marketing Agis te ontdekken van binnenuit. En wat voor een kans: al na enkele weken kreeg ik het vertrouwen om deel uit te maken van het kernteam dat zich bezig hield met de ontwikkeling van een duurzame propositierichting voor Agis. Bovendien kreeg ik het vertrouwen van mijn leidinggevende om ook aan de uitdagingen die de komende tijd op ons afkomen mijn bijdrage te leveren. 

Veranderen van speelveld 
Het zijn juist deze kansen en het vertrouwen die ervoor gezorgd hebben dat ik nu bewust kies voor de functie van HRD. De afgelopen maanden hebben me de rust en de ruimte geboden om mijn talenten, passie en kracht te herontdekken. Zingeving, zindeling, laten zien/beleven hoe het ook anders kan en het faciliteren van bewustwording en gedragsverandering. Dat is waar ik mee bezig wil zijn. Dat is ook wat ik eigenlijk al altijd doe, alleen dan in de marge, zonder er eigenlijk ‘van te zijn’. 

Maar er was ook tijd om mijn speelveld te analyseren. En ik kwam tot de constatering dat ik graag met de voet speel maar op een volleybalveld sta. Ik zoek wel zoveel mogelijk de ruimte op maar die is vaak beperkt. Het blijft volleybal terwijl ik liever ergens tegenaan schop. Met de keuze voor HRD kies ik voor een voetbalveld dat mij de ruimte geeft om de voetballer in mij verder te ontdekken én ontwikkelen. 
 

Bepaal het speelveld, win de wedstrijd!
Toch was het geen gemakkelijke keuze, juist omwille van de kansen en het vertrouwen. Maar de grootste overwinning is dat ik deze keuze mag maken van mezelf. Het voelt dan ook niet als weggaan maar als ontdekken hoe het ook anders kan. Ik hoop in de functie van HRD-adviseur dan ook de baan gevonden te hebben die past bij mijn ontwikkeling en de richting die ik uit wil gaan. Feit blijft dat ik me de afgelopen maanden als nieuwkomer of misschien zelfs binnendringer toch erg welkom gevoeld heb bij Marketing Agis en dus stiekem wel betrokken blijf bij de uitdagingen waarvoor ook zij staan. 

@marketing Agis: Bedankt collega’s! Weet dat ik het dan ook (hopelijk zichtbaar) naar mijn zin had en erg dankbaar ben voor deze kansrijke periode en het in mij gestelde vertrouwen! En hoe de ontwikkelingen ook uitpakken, ik ben er van overtuigd dat ook jullie gaan laten zien hoe het ook anders kan. Succes en vooral veel plezier! 


Opmerkingen

Keuze!

Peter, ik kom nog te vaak mensen tegen die geen keuze maken. "Ik wil wat anders maar weet niet precies wat", is bijvoorbeeld 1 van de gehoorde redenen. Een keuze voor een ander speelveld, zoals jij hebt gedaan, doet je weer aanscherpen waar je speelplezier en talenten liggen. En dan wordt stap 2 vanzelf wel duidelijk. Ook, misschien juist, in deze onzekere crisistijd.

Al met al: complimenten voor jouw dappere ontdekkingen en mooie voorbeeldgedrag op dit vlak!

Groet,
Marnix
 op 12-12-2013 19:27

Re: Spelen met het speelveld

Thanks Marnix!
 op 18-12-2013 16:25

Volg je hart

Hoi Peter,

leuk om eens te lezen hoe een collega een overstap maakt en beleefd. Geweldig hoe je uitdruking geeft aan het volgen van je passie, je talent uitbouwd en je hart volgt. Welkom bij een ander kernteam. Je eerste actie, de changestory AWBZ is veelbelovend!

Groet,

Ad
 op 20-1-2014 15:51

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code