ALS JE MAAR LANG GENOEG ACHTER DE KUDDE AAN LOOPT, KOM JE VANZELF IN DE STRONT TERECHT

Leonie Teeuwen [30]
Management Trainee

Cambodjaans feestgedruis

“Kennis is het enige dat zich vermenigvuldigt, als je het deelt”

Twee weken geleden stond ik met een berg artikelen over microverzekeren en een boek over Cambodja op Schiphol. Op naar het Cambodjaanse microverzekeringsavontuur! Een avontuur waarin ik samen met Jaap van Heugten twee microverzekeringsprojecten op het gebied van zorgverzekeringen ga versterken en de mogelijkheden tot een agrarische verzekering ga bekijken.

Aangekomen in Cambodia valt er meteen iets op: de verkeersregels. Die zijn er namelijk niet. Iedereen voor elkaar, door elkaar en op elkaar, het maakt allemaal niet uit zolang je er maar geen structuur in probeert te herkennen. De eerste week bestond met name uit gesprekken met de stakeholders van de twee projecten en ook maakten we kennis met de Social Health Protection Association (SHPA), een overkoepelend orgaan dat 13 micro zorgverzekeringsprojecten begeleidt. Een week van veel indrukken, veel gesprekken en de conclusie dat deze week meer waard is dan de duizenden woorden in die berg artikelen op Schiphol.

Blog leonie.JPG

Wat misschien nog wel meer waard was, was het afscheidsfeest van één van de projectmedewerkers waar we voor waren uitgenodigd. Er werken ongeveer 10 mensen op het project, dus we verwachtten een groep van een man of 10 die avond. Niets bleek minder waar te zijn, deze tien mensen hadden zich op miraculeuze wijze verviervoudigd. Een afgelegen restaurant met live muziek, 40 Cambodjanen die wel van een biertje en dansje houden en twee Nederlanders die niet wisten wat hen overkwam. Ik kan je vertellen dat dit de ingrediënten zijn voor een avond om nooit te vergeten. Deze avond was meer waard dan dat hele boek over Cambodja bij elkaar.

De uitspraak die hierboven staat, werd mij tijdens onze kenniszoektocht door Achmea verteld door Peter Koetsier. Een uitspraak die mij is bijgebleven tot het moment dat ik vertrok, en waar ik hier iedere dag aan herinnerd word. De kennis die wij als Achmea beschikken, kunnen we hier delen en groot laten worden. En ik ben heel dankbaar dat ik dat hier mag doen.

Orkum Charen!
 

foto blog leonie kind.jpgfoto blog leonie 2.jpg


 

Opmerkingen

Re: Cambodjaans feestgedruis

heel veel plezier en succes in en met dit avontuur, Leonie en hartelijke groetjes uit Leeuwarden van Wietske
 op 9-1-2014 7:21

Klinkt goed!

Ha leonie
Wat leuk om over je avonturen te lezen! Veel succes maar vooral ook plezier. Hoop dat je nog veel Cambodjaanse feestjes mag bezoeken!
Froukje
 op 16-1-2014 21:50

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code