JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Loslaten is anders vastpakken

Er is alweer een jaar voorbij, wat glipt de tijd toch door de vingers. Het was een intensief jaar. Een jaar met mooie ervaringen, momenten en resultaten. Op meerdere fronten. Het jaar waarin mijn zoon de stap naar de middelbare school heeft gemaakt, een bijzondere ervaring. Als ik met mijn zoon zijn huiswerk door neem, denk ik bij vlagen terug aan mijn middelbare schooltijd. Het leren leren, de onrust van de veranderingen, het aftasten van nieuwe vriendschappen; het is zo herkenbaar. Wat heb ik mij in die tijd vaak onzeker gevoeld, de wereld leek zoveel groter dan ikzelf. Ik heb het mijzelf vaak te moeilijk gemaakt is mij al lang duidelijk geworden. Wat makkelijker loslaten had ik mijzelf graag eerder gegund. Als moeder is deze fase ook weer een volgende stap in loslaten. Maar loslaten is ook anders vastpakken. Vasthouden, maar de ruimte geven om je kind zijn eigen weg te laten ontdekken en te bewandelen. Vertrouwen geven om op terug te kunnen vallen.
 
Het was het tweede jaar in mijn functie als Manager Communicatie bij de divisie Directe Distributie met de mooie merken Centraal Beheer en FBTO. Een prachtige rol in een divisie vol ambities in een sterk veranderende omgeving, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Het enthousiasme en de bevlogenheid van collega’s werken aanstekelijk. De ambitie de klanten het beste te willen bieden geeft energie.
Met ons Communicatieteam ben ik trots op de resultaten die we in 2013 hebben bereikt. We blijven ook volgend jaar doen wat goed gaat. En we zijn scherp op waar het anders of beter kan. Natuurlijk liep niet alles zoals ik had voorzien. Maar ook dat is loslaten. Durven te genieten van de dingen die wel goed gaan en leren van wat niet gaat zoals verwacht. Opstaan en weer verder. Als alles alleen maar goed zou gaan, dan zouden we niet meer leren en verbeteren. Dus loslaten en anders vastpakken. Bedankt Nienke, Viola en Marloes voor jullie inzet, betrokkenheid, feedback en collegialiteit. Ik ben trots op ons team!
 
De afgelopen weken stonden in het teken van de veranderingen binnen Achmea, ook binnen onze divisie. In de media is er volop over geschreven. Wat betekent dat voor jou is mij vaak gevraagd. De vernieuwingen en veranderingen binnen Achmea raken mij en onze afdeling allereerst als professionals. Ondanks dat het nieuws eerder naar de media was uitgelekt, hadden we de communicatie naar leidinggevenden en medewerkers zorgvuldig voorbereid. Onze leidinggevenden toonden vervolgens leiderschap en de collega’s werden volgens plan persoonlijk geïnformeerd. In Apeldoorn heb ik de pers te woord gestaan en het verhaal van de veranderingen gedeeld.  En ook in de komende tijden van verandering blijft eerlijke en open communicatie belangrijk. Naar medewerkers en naar de wereld om ons heen. Daar leveren wij, ook volgend jaar, als team onze bijdrage aan.
 
En ja, het zou mij ook persoonlijk kunnen treffen. Want de veranderingen gaan de hele organisatie raken. Natuurlijk kan dat tot onzekerheid leiden. Ik zie het en benoem het, in de organisatie, in ons team en ook zeker bij mijzelf. Maar deze volgende stap biedt ook kansen. Door te geloven in mijn eigen kracht, door het tonen van initiatief, stap ik deze volgende fase in. Want elke verandering begint bij ik. De organisatie kan alleen veranderen als ook de individuen in de organisatie veranderen. Dat verlangt leren omgaan met onzekerheid. Want dan heb je het gevoel dat je er zelf invloed op hebt en zelf aan het stuur zit. Loslaten en anders vastpakken! Ik heb zin in 2014!

Opmerkingen

Inspiratie

Onzekerheid heeft ook positieve kanten. Ik vind dat prachtig verwoord in deze tekst.
 op 1-1-2014 8:23

Sophie

Mooi Thea!
 op 3-1-2014 10:04

Re: Loslaten is anders vastpakken

mooi en positief artikel!
 op 23-1-2014 10:08

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code