WEES JEZELF EN MAAK HET VERSCHIL

Evelien Bulle [32]
Teamleider Klantenservice

2014: Moet vs Moed

Met veel enthousiasme schrijf ik deze eerste blog van het nieuwe jaar. Met een terugblik op 2013 en vooruitkijkend naar 2014 denk ik aan 2 woorden: moet en moed.
 
Uitstroom zorginkoop traineeship
Per 1 november 2013 is mijn traineeship zorginkoop gestopt. In de periode daarvoor heb ik gezocht naar een plek binnen Achmea waar ik het beste tot mijn recht kom. Geen gemakkelijke zoektocht in deze roerige tijd, maar wel een boeiende. Ik heb diverse gesprekken gevoerd binnen verschillende divisies, maar vooral binnen de Divisie Zorg & Gezondheid en natuurlijk specifiek binnen zorginkoop. Want daar had ik 2 jaar lang mijn opdrachten gedaan en veel geleerd.
 
Moet
Door de gesprekken die ik voerde over mogelijke nieuwe functies werd steeds duidelijker wat er van mij verwacht werd in de functie en wat ik zou moeten doen. Ik vind niet dat je iets doet omdat het moet, maar omdat jij daarvoor kiest. Je hebt altijd een keuze, en dat geldt ook bij de keuze voor een baan. Geen gemakkelijke keuze, daar is moed voor nodig.
 
Moed
Moed om de goede vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek te stellen, moed om eerlijk te zijn over je kwaliteiten en je valkuilen. Moed om na minder positieve gesprekken nieuwe energie te vinden voor volgende sollicitatiegesprekken. Moed om eerlijk te zijn naar jezelf toe als je na een gesprek toch niet een goed gevoel hebt. En moed om jezelf te durven zijn en te blijven.
 
Succesvol
Voor mij kwamen de puzzelstukjes op zijn plek tijdens de gesprekken voor een functie als teamleider. Ik ben al weer bijna 3 maanden teamleider bij klantenservice in Amersfoort. Een hele nieuwe uitdaging, waar ik nog weleens balanceer tussen iets moeten (want dat doen we altijd al zo) en moed hebben om te veranderen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik samen met mijn collega’s ervoor kan zorgen dat we de klanten goed te woord kunnen staan en zelf moedige beslissingen durven te nemen. Immers niets moet, je hebt altijd een keuze! Ik wens iedereen succes voor 2014 met het durven kiezen.

Opmerkingen

Modig hoor!

Hai Evelien,

Leuk stukje! goed om te zien dat je een leuke plek hebt gevonden! veel plezier.

Groetjes Robbert van Dam
(je weet wel een ex-Business analist bij Inkoop GGZ)
 op 21-1-2014 7:26

Succes

Inspirerend! Heel veel succes en tot snel!

Groet,
Bart Dragtsma
 op 21-1-2014 13:46

moedt

Hoi Evelien!

Rondsnuffelend op de Achmea site stuitte ik op je blog. Vol goede moed ga ik nu de laatste hand leggen aan mijn motivatie brief voor mijn sollicitatie op het management traineeship. Ik moet (!) die baan hebben ;)

Groeten,
Fleur van den Elzen.
 op 30-1-2014 19:27

Re: 2014: Moet vs Moed

Geachte Mevr. van den Velzen,

Ik ben Verpleegkundige en gecontractueerd voor 2014 als ZZP-er voor Achmea Zorgkantoor, de regering heeft hier veel geld in gestoken, Ik dacht 2 miljoen om ZZP-ers aan de slag te krijgen.
Helaas ik heb nog steeds geen opdrachtgevers.
Vraag; Kan Achmea niets voor mij betekenen?

Vriendelijke groet van Willie Heemskerk.
tel.nr; 055-3603399.
 op 25-2-2014 16:31

Je moet niets

Maar voor ons vak zou ik zeggen; moed, moet! Ga zo door

Grtz Bernard
 op 4-3-2014 22:40

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code