ALS JE MAAR LANG GENOEG ACHTER DE KUDDE AAN LOOPT, KOM JE VANZELF IN DE STRONT TERECHT

Leonie Teeuwen [30]
Management Trainee

Terugblik Achmea Business Course

​Afgelopen week vond de Achmea Business Course (ABC) plaats. Dit evenement is onderdeel van de selectieprocedure om te starten als (Financieel) Management Trainee. Behalve twee leerzame en inspirerende dagen, waren het dus ook spannende tijden voor de deelnemers. In mijn vorige blog heb ik deelneemster Jessica Pater geïnterviewd om meer te weten te komen over haar verwachtingen. Hieronder lees je hoe zij de ABC heeft ervaren.

Hoe heb  je de ABC ervaren?
“Intensief, maar vooral hartstikke leuk! De dagen kenden een vol programma met veel verschillende activiteiten, waarbij het voornamelijk draaide om elkaar beter te leren kennen. Door presentaties heb ik een goed beeld kunnen krijgen van de verschillende divisies binnen Achmea, de internationale tak en het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze opgedane kennis hebben we vervolgens toegepast in casussen, waarin verschillende vraagstukken die binnen Achmea spelen aan bod kwamen. Een leuke manier om kennis te maken met de werkzaamheden van Achmea, waarbij wij zelfs in contact werden gebracht met echte klanten”.

2014 ABC-004.jpg2014 ABC-223.jpg

Is je beeld van Achmea als werkgever veranderd?
“Voorafgaand aan de ABC had ik een vrij ‘globaal’ en positief beeld over Achmea. Dit was vooral gebaseerd op de informatie van de website en indrukken tijdens de speedmeets. Door de presentaties, gesprekken met managers en trainees, en de positiviteit en openheid die mensen van  Achmea uitstraalden, is mijn beeld over Achmea als werkgever niet verandert maar juist bevestigd. Hierdoor blijft Achmea in mijn ogen een grote, veelzijdige organisatie met een open organisatiecultuur, die als werkgever trainees echt de mogelijkheid biedt om zich in twee jaar tijd goed te ontwikkelen en te ontdekken waar je interesses en talenten liggen”. 

Wat vond je het leukste onderdeel van de ABC?

“De verschillende onderdelen - presentaties, lunches, het diner, borrels, cases, gesprekken met Achmeanen en een activiteit met trainees - waren stuk voor stuk leuk en interessant. Het is daarom moeilijk kiezen wat ik het leukste onderdeel vond. De afwisseling van deze activiteiten maakte het tot twee leuke en inspirerende dagen die mijn verwachtingen meer dan waar maakte. Dankjewel Achmea en de organisatie van de ABC, ik heb genoten”!

Op dit moment vindt de selectieprocedure plaats. De komende twee weken maken kandidaten een assessment waarna een select  aantal deelneemt aan de selectiedag! Wil jij ook kans maken op die felbegeerde plek binnen een van onze traineeships? Meld je dan aan voor onze jobalert. Naar verwachting kun je in juni weer solliciteren.
 
076-Achmea Business Course 2014 foto- Lucien Souisa (2).JPG

 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code