WEES JEZELF EN MAAK HET VERSCHIL

Evelien Bulle [32]
Teamleider Klantenservice

Hoe ontspan jij?

Heerlijk ontspannen schrijf ik deze blog. Het zonnetje was vandaag namelijk heerlijk aanwezig, waardoor ik met een goed boek in de tuin kon genieten van de eerste zonnestralen van 2014. De zon geeft mij een blij gevoel en zorgt doorgaans voor een beetje ontspanning. 

Pure ontspanning had ik ook tijdens mijn afgelopen wintersportvakantie. Wat was dat heerlijk om zorgeloos over de pistes te glijden. Ook de sauna na een dagje skiën zorgt bij mij voor ontspanning.
Ook buiten mijn vakantie heb ik diverse ontspanmomentjes. Als ik ze zo eens opsom zijn dat: eten koken (met het liefst een nieuw recept), in bad gaan, een dagje sauna, uit eten met mijn vriend, een echt goed boek lezen, een wedstrijd badmintonnen. Maar ook mijn dagelijkse portie soap kijken in de vorm van GTST en bijkletsen met vrienden.
Ontspanmomenten zijn bij mij de momenten dat mijn hoofd echt leeg is en ik ruimte krijg voor nieuwe ideeën en nieuwe plannen. Deze ontspanmomenten zijn de momenten waarop ik in mijn hoofd niet bedenk wat voor werkzaamheden er nog allemaal op me liggen te wachten. Waarbij ik leef in het hier en nu.

Nu ik hier zo bij stil sta besef ik mij ook dat de afgelopen periode dit best een uitdaging voor me was om niet met andere dingen in mijn hoofd bezig te zijn terwijl ik eigenlijk aan het ontspannen was. Misschien gunde ik mezelf toch niet de ruimte om echt te ontspannen. Her en der heb ik wel mijn ontspanmomentjes, maar wellicht toch te weinig of te kort om mijn hoofd leeg te maken en ruimte te maken voor nieuwe ideeën. Hoe drukker ik het heb hoe moeilijker ik het vind om echt te ontspannen. Heb jij dat ook? Hoe gemakkelijk zou het zijn als ik tijdens mijn ontspanmomentjes ook echt mijn hoofd leeg heb en er in mijn hoofd ruimte is voor nieuwe ideeën.

Goed ontspannen kun je leren, denk ik. Een vriendin stelde Yoga voor, zodat ik mij zelf leer om te ontspannen en niet per se de ontspan momenten nodig heb. Ik vraag me wel af hoe doe jij dat? Echt los komen van je werk? Hoe leuk je je werk ook vindt! Want ik weet zeker: zonder ontspanning geen goede (werk) inspanning!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code