JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Patronen doorbreken en vertrouwen geven

Drieënhalf uur per week. Zolang vergadert de gemiddelde Nederlandse werknemer. Maar bijna de helft twijfelt aan het nut ervan. En 90% is wel eens afgeleid. Aldus de inleiding in het artikel in het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag 24 mei.

Aanleiding was de Even niet vergaderen week van Centraal Beheer vorige week. Net als vorig jaar riepen we collega’s weer op de agenda’s een week vrij te maken. Dit keer deden ook de collega’s van FBTO, Avéro en Achmea Bank mee.
Want het thema leeft. Binnen, maar ook buiten Centraal Beheer. Roche Nederland had vorige week een vergaderluwe week, geïnspireerd door het initiatief van Central Beheer. In het genoemde artikel van AD blik ik samen met Roche terug op deze week. Voor Radio 2 was het aanleiding voor de stelling: 'wat was jouw meest zinloze vergadering?'. En ter afronding van de week heb ik mijn ervaringen en inzichten gedeeld bij BNR Zakendoen Met.
De week is bedoeld om kritisch na te denken: is de vergadering wel het juiste middel, moet ik bij elke bespreking aanwezig zijn? Want we vergaderen nog steeds teveel en te lang. Waarbij vergaderen zeker een functie heeft en zorgt voor transparante besluitvorming. Maar zitten altijd de juiste mensen aan tafel, kan het met minder? Is iedereen goed voorbereid, is er überhaupt een agenda? En hoe zit het met de telaatkomers en de betrokkenheid tijdens de meeting? Optimaal of kan het beter?
Het was een week vol energie, met ruimte voor creativiteit. Met collega’s snel schakelen en beslissingen nemen. Doorpakken zonder te wachten op een vergadering een week later. Natuurlijk is een week niet voldoende om patronen te doorbreken, maar het versterkt de bewustwording. Na deze week ben ik nog alerter op de nut, noodzaak en kwaliteit van vergaderingen. En zal mij continu de vraag blijven stellen welke waarde ik toevoeg aan een overleg. Tijdens een vergadering zal ik nog scherper zijn of de juiste beslissingen worden genomen en wat onze klanten hiervan gaan merken.
En nog kritischer omgaan met uitnodigen voor vergaderingen en bijeenkomsten. Nee durven zeggen. Gewoontes doorbreken om uitnodigingen vlot te accepteren. Dat vraagt lef en leiderschap. En om een cultuur van vertrouwen. Vertrouwen om collega’s de ruimte te geven. Vertrouwen geven en krijgen dat een ander de juiste besluiten neemt en het besluit niet meer ter discussie stellen. Dat begint bij mijzelf. Bij de ruimte die ik geef en neem. Ruimte voor mijn teamgenoten en het vertrouwen dat ik heb in mijn collega’s. En het voorbeeld dat ik daarmee zichtbaar maak. Met af en toe een vergaderloze week, voor reflectie en inspiratie. Het initiatief blijft wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code