[0]

Als een kind in de snoepwinkel

Laatst mocht ik weer eens mee naar een recruitmentevenement voor studenten in Tilburg. Samen met mede-trainee Victor en recruiter Miranda hebben we door middel van een presentatie en een lunch geprobeerd om een goed beeld te schetsen van Achmea. Een vraag die wij daar (mijns inziens ook terecht) vaak kregen is: waarom zijn wij bij Achmea gaan werken?

Voor mij is de  focus op persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Ik ben enorm leergierig en wilde me na de universiteit, waar ik me vooral richtte op de theorie, bewuster te worden van hoe en waarom ik denk en handel. Die kennis is noodzakelijk om op een prettige en effectieve manier mijn dromen te verwezenlijken.
Binnen het traineeship is daar veel ruimte voor en wordt veel ondersteuning geboden. Bij Achmea mag je zelfs zelf bepalen welke opdrachten je oppakt, zodat je juist datgene doet wat jouw ontwikkeling het beste ondersteunt. Dit zorgt ervoor dat de trainee echt aangemoedigd wordt om zelf te bedenken wat hij wil bereiken en waar en hoe je dat het beste kunt doen.
Ik ben zelf door dit proces heen gegaan de afgelopen maand. Eerst zelf nadenken wat er nu in mijn ontwikkeling past om vervolgens met de verschillende managers in gesprek te gaan voor een volgende opdracht. Een van de lastigste onderdelen daarbij is overigens ook dat je managers zal moeten teleurstellen, omdat je maar op een plek aan de slag kan (ervan uitgaande dat ze me allemaal graag bij hun team hadden gewild ;) )
Ik heb uiteindelijk gekozen om bij Reporting mijn laatste opdracht te gaan uitvoeren. Daar ga ik de halfjaarlijkse rapportage mede opstellen, terwijl ik ook mee ga helpen om met innovatieve oplossingen onze informatie die beschikbaar is, efficiënter te laten verwerken of te presenteren. Hier zie ik weer een andere kant van de financiële kolom. Ik zie mooie inhoudelijke uitdagingen en heb veel vertrouwen in het team en de leidinggevende! Ik heb er dan ook veel zin in!
Groetjes Timo

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code