[0]

To be continued

Mijn zomervakantie is net achter de rug en het besef begint te komen dat mijn traineeship er bijna op zit. Hoewel de tijd snel is gegaan lijkt het echt een eeuwigheid geleden dat ik te horen kreeg dat ik was aangenomen. De vele ervaringen en de sterke band met mijn streamgenootjes geven mij het gevoel dat mijn studententijd al veel verder dan twee jaar achter me ligt.

De verschillende ervaringen heb ik al wel vaker beschreven, maar de band met mijn streamgenootjes heeft minder aandacht gehad, terwijl ik deze als essentieel heb ervaren. Ik ben namelijk samen met Bert, Lucas, Nicky Robert en Stephanie aan dit traject begonnen en ik ben blij dat ik samen met hen begonnen ben. We waren een behoorlijke diverse mix, met onder andere een ex-topsporter, een corpsbal en een Duitse dame.
We waren echter al snel één geheel en in twee jaren tijd hebben we elkaar door en door leren kennen, ondanks dat ik met de meeste nooit echt samengewerkt heb. We zijn ons traject begonnen door ons verleden te delen en deze openheid heeft de rest van ons traject gekenmerkt. We hielden elkaar scherp en het lukte ons ook steeds beter om bij elkaar de vinger op de zere plek te leggen als het de ander niet lukte.  Daarbij waren er juist ook veel gezellige momenten waarbij je de ander op wat meer luchtige wijze kon leren kennen. Groot hoogtepunt was daarbij het huwelijk van Stephanie waar we afgelopen zomer bij mochten zijn!
Ik heb het traineeship als enorm leerzaam ervaren, maar niet altijd als makkelijk of leuk. Sterker nog, ik vond het vaak confronterend en heb me dan ook meer dan eens ongemakkelijk gevoeld. Het heeft mij daarbij enorm geholpen dat ik niet alleen met dit traject bezig was, maar dat ik juist terug kon vallen op deze nieuwe vrienden. Zij maakte namelijk hetzelfde mee en we konden elkaar dan ook helpen om juist uit deze momenten het positieve te halen en weer goed door te gaan.
Het moment is nu bijna gekomen dat we met z’n allen op verschillende plekken gaan belanden, omdat we wel degelijk verschillende interesses en persoonlijke uitdagingen hebben. We zijn samen gegroeid naar volwassen young professionals, waar we bewuster zijn geworden van onszelf (en elkaar) en waar we tegenaan lopen.  Het traineeship zit er dan wel bijna op, we zijn nog niet uitgeleerd en de onderlinge band zal vast veranderen, maar zeker niet verslappen!
Groet,
Timo

Opmerkingen

Achmea Traineeship

Leuk geschreven Timo en herkenbaar!
 op 24-9-2014 9:13

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code