JE BENT ZELF HET VENSTER WAARDOOR JE NAAR DE WERELD KIJKT

Thea Freudenberger [48]
Programmamanager

Wie jarig is trakteert!

Naast mijn werk bij Achmea ben ik op meerdere fronten actief als vrijwilliger. En met mij nog vele Achmea collega’s. Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers die op uiteenlopende vlakken belangrijk werk doen voor de samenleving. Vrijwilligerswerk is echter niet zonder risico’s, maar dat realiseren we ons vaak onvoldoende. Vrijwilligerswerk doe je vanuit je hart. En dan denk je niet aan risico’s die je kunt lopen. Denk aan de vrijwilliger die tijdens het versieren van de kerstboom in het clubhuis van de trapt valt. Of tijdens de bardienst in de voetbalkantine uitglijdt en zijn rug blesseert. Of de ouder die als vrijwilliger een handje helpt met versieren van de school van zijn kind en van de ladder glijdt.

Wat velen niet weten is dat daar een verzekering voor is. Kosteloos voor de vrijwilliger, af te sluiten door gemeentes. Bijna 80% van de gemeentes in Nederland heeft de zgn. vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Centraal Beheer heeft met VNG Verzekeringen enkele jaren geleden deze vrijwilligersverzekering ontwikkeld. Een goed initiatief. Om de risico’s die vrijwilligerswerk met zich mee brengt af te dekken en als mogelijke drempel weg te nemen. Doe jij vrijwilligerswerk, check dan bij je gemeente of die een vrijwilligerspolis heeft afgesloten.
De Vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer bestaat 5 jaar. Wie jarig is trakteert! Daarom organiseren wij van 22 tot en met 26 september de week van ‘Even Apeldoorn helpen. Centraal Beheer doet!’ Vanuit de coöperatieve roots en lokale betrokkenheid gaan wij met een grote groep collega’s een bijdrage leveren aan vrijwilligersactiviteiten in Apeldoorn.
Tijdens de week worden vrijwilligers in Apeldoorn ook in het zonnetje gezet. Bestuurders van diverse vrijwilligersorganisaties uit Apeldoorn zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst ‘Centraal Beheer doet!’ op maandag 22 september bij ons op kantoor. Deze bijeenkomst staat in het teken van ontmoeting en kennisoverdracht. Thema’s als succesvol vrijwilligersbeleid, aansprakelijkheid en fondsenwerving komen daarbij aan bod. Dat deze thema’s leven blijkt wel uit de grote belangstelling: meer dan 170 aanmeldingen plus nog een wachtlijst.
Een grote groep collega’s gaat in deze week actief vrijwilligerswerk verrichten in de stad waar Centraal Beheer geworteld is: Apeldoorn. In nauwe samenwerking met de Gemeente en lokale organisaties bezorgen zij ouderen volgende week een bijzondere ochtend of middag. Zoals een wandeling naar Paleis het Loo, een stadswandeling met gids in de binnenstad, een Bingomiddag op de zorglocatie of een oud Hollandse spelletjes ochtend bij ons op kantoor. Daarnaast is een groep collega’s actief aan de slag met het inzamelen van speelgoed voor Speelgoedbank De Schatkist in Apeldoorn. Om kinderen die leven onder de armoedegrens een blij moment te kunnen geven. Voor de collega’s die voor een langere periode een jongere willen coachen en begeleiden, werken we samen met Hfftig uit Apeldoorn.
Het belooft volgende week een fantastische traktatie te worden, die zeker zal smaken naar meer!
Volg dit mooie initiatief ook via Facebook https://www.facebook.com/#!/centraalbeheerdoet
 

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code