WEES JEZELF EN MAAK HET VERSCHIL

Evelien Bulle [32]
Teamleider Klantenservice

Even rustig ademhalen

​Afgelopen weken heb ik regelmatig het lied van Acda en de Munnik voorbij horen komen over Herman en de tekst even rustig ademhalen.

Ik vraag me af of ik het lied de afgelopen tijd nu echt vaker heb gehoord óf dat het komt doordat ik de tekst zo toepasselijk vind.

Begin september heb ik vakantie gehad en heb ik een weekje mogen niksen. Helemaal niets doen en echt even rustig ademhalen. Wat was dat wennen; afkicken van altijd iets te doen hebben en iets plannen.
Ik kan wel zeggen dat er perioden zijn geweest dat ik ben geleefd, je gaat maar door, doet leuke dingen; feestje hier, terrasje daar. Alleen ben ik vergeten even stil te staan en te genieten van alles en iedereen om mij heen. Daar heb ik in mijn vakantie bij stil gestaan.

Even rustig nadenken en stil staan creëert ruimte in mijn gedachten, ik sta open voor nieuwe dingen en denk na over van alles en nog wat: Doe ik de juiste dingen? Word ik blij van mijn werk? Word ik blij van de mensen om mij heen? Doe ik de dingen waar ik energie van krijg? Vragen waar ik de afgelopen tijd over heb nagedacht. Vragen waar ik gelukkig ‘Ja’ op kan antwoorden.
Ook heb ik nagedacht over de toekomst, wat wil ik, waar word ik gelukkig van? Lastige vragen waar ik de ene dag een pasklaar antwoord op heb en de andere dag helemaal niet. Is dat erg? Ik was toch bezig met even rustig adem te halen?

En dan hoor ik weer het lied over Herman en zing ik luidkeels mee:

Maar als dit het is, is dit het

Als dit het is, is het dit
Als dit het is, is het dit
En we zullen het wel zien'

Inderdaad! Ik geniet weer van het moment en wil meer in het moment leven en we zullen zien wat de komende tijd ons brengt. Vast iets moois, want de titel van het lied is niet voor niets:

Het regent zonnestralen!

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code