YOU MUST EXPECT GREAT THINGS OF YOURSELF BEFORE YOU CAN DO THEM

Raoul Berkelmans [28]
Financieel Management Trainee

Een nieuw begin

Na een heerlijk weekendje weg, stap ik vol goede moed in de trein naar mijn nieuwe bestemming voor het komende half jaar: Zeist. Na een korte reis word ik opgehaald door mijn begeleider en we lopen samen naar mijn nieuwe afdeling. Ik zoek een plekje, pak mijn eerste bak koffie en ik kijk uit het raam. Prachtige parkeerplaats, paar oplaadpalen voor de duurzame chauffeur en een grindpad dat duidelijk door de tuinarchitect is aangelegd. Ok,hier kijk ik dus een half jaar op uit.Ik droom weer even weg.

Ruw word ik verstoord door mijn nieuwe collega. “Kom, we gaan je even aan iedereen voorstellen, dan kun je daarna aan de slag!”. “Nou hier is ie dan, onze nieuwe trainee!” Raoul Berkelmans, 24 jaar en hij woont in Nijmegen. “Hij heeft de divisie verlaten voor het echte werk op de Holding in Zeist!” Ik knik instemmend, maak een slechte grap en stem uiteraard in met de vraag of ik hier voor de frisse wind kom zorgen. Ik haal koffie voor iedereen, maak kennis met degenen die van het toilet komen en ik ben ready to go. Ik ga weer op mijn plekje bij het raam zitten. Mijn blik dwaalt langzaam weer af naar de parkeerplaats. Ik bedenk me opeens dat het voor mij  een half jaar geleden met een tocht over die parkeerplaats in Zeist allemaal begon.

Hoe was het een halfjaar geleden ook al weer? Net terug van een welverdiende vakantie, kwam ik - inclusief jetlag -  aan in Tilburg, waar de introductiedag voor het Financieel Management Traineeship plaatsvond. Twee dagen later zag ik voor het eerst mijn opdrachtgever. Wij hadden afgesproken op het hoofdkantoor van Achmea in Zeist. Ik zag een klein mannetje, klein rond brilletje en een blik van iemand die je duidelijk  niet in de maling neemt. Het gesprek begint met de opmerking: “Ik heb ooit een keer een gesprek gehad met iemand van jouw leeftijd met van die afgetrapte schoenen, een overhemd dat nog van zijn broer was geweest en sowieso nog nooit was gestreken”. Gelukkig ben ik een begenadigd strijker, maar toen ik mijn blik liet afglijden, viel me toch op dat ik dit hemd de avond ervoor misschien had overgeslagen. De toon was gezet.
Enigszins op mijn hoede begon het gesprek. Gelukkig bleken we heel goed op één lijn te zitten en zelfs van dezelfde slechte humor te houden. We beëindigden het gesprek met een ferme handdruk, die zowel symbool stond voor het einde van een mooi gesprek als het begin van een nieuw avontuur. Ik had zojuist mijn commitment gegeven om de verbinding te maken tussen Financial Control en Divisie Actuariaat op de divisie Pensioen en Leven in Apeldoorn. Wat het precies inhield, wist ik ook niet. Maar toch wist ik dat het de juiste keuze was.
Ik schud wakker, doordat de eerste regendruppels tegen het glas aantikken. De lach blijft nog even op mijn gezicht staan en het gevoel van mijn eerste werkdag bekruipt me weer. Het gevoel dat je nog niet precies weet waar je aan begint, maar wel dat het de juiste keuze is. Solvency II, een nieuw hoofdstuk in mijn traineeship waarover ik mijn ervaringen de komende tijd met jullie zal delen.
Heb je zelf ook zin om een nieuw hoofdstuk aan je carrière toe te voegen? Wellicht is het Financieel Management Traineeship iets voor jou! Je kunt nu solliciteren. Meer informatie vind je hier!
Voor vragen, opmerkingen of suggesties, neem gerust contact met me op!

Opmerkingen

Succes

Succes het komende half jaar met je traineeship bij een mooi bedrijf!
 op 21-11-2014 12:34

Opmerking toevoegen

Titel


Hoofdtekst *


Bijlagen

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code